Kia a lansat modelul EV6 în Times Square. Promite investiţie de 25 de miliarde de dolari într-un viitor electric

  • Kia a lansat o nouă maşină electrică, EV6, într-un eveniment organizat în Times Square.
  • Are aceeaşi platformă de 800 V ca Hyundai Ioniq 5 şi un design asemănător cu Lamborghini Urus.
  • Între timp, şi Ford a lansat maşina electrică testată de Joe Biden, F-150 Lightning.
2373 afișări
Imaginea articolului Kia a lansat modelul EV6 în Times Square. Promite investiţie de 25 de miliarde de dolari într-un viitor electric

Kia a lansat modelul EV6 în Times Square. Promite investiţie de 25 de miliarde de dolari într-un viitor electric

În ultimul an ai tot văzut imagini cu zone turistice goale, pustii. Lucrurile revin însă la normal iar celebra Times Square din New York a fost plină de oameni noaptea trecută. Aceştia au venit la lansarea unei noi maşini electrice.

Kia a prezentat într-un eveniment live nou EV6. La fel ca Ioniq 5, maşina de la brandul înfrăţit, Hyundai, şi acest model pe platforma electrica de 800 volţi. Asta îi oferă o încărcare foarte rapidă, dar şi o viteză impresionantă în versiunea de top: ajunge la 100km pe oră în doar 3.5 secunde. Versiunea GT are 576 de cai putere şi aproape 500 de kilometri autonomie.
 
Kia promite că nu se va opri în acest punct. 
 
”Este vorba despre o transformare. O transformare a companiei noastre care include o investiţie de 25 de miliarde de dolari într-un viitor electric. Iar acest plan include ca noi să construim maşini electrice în America, aşa cum au nevoie clienţii noştri”, spun oficialii.
 
Nu a fost singura maşină lansată în ultimele ore. După ce Joe Biden a condus-o la finalul unui discurs susţinut la fabrica Ford, pick up-ul electric F150 Lightning a fost prezentată de către compania americană. Cu un preţ de pornire de 40.000 de dolari, F150 este modelul cu care Ford speră să-i convingă pe americani să treacă la maşini electrice. 
 
JIM FARLEY - CEO Ford:
”Ştim acest client foarte bine, are încredere în noi. Şi dacă este o companie care să-i ducă într-un viitor electric aceea este Ford. Este timpul ca electricele să se transforme în fulgere. Un pickup electric care poate să se ridice la nivelul ambiţiilor acestei naţiuni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici