CDC: Persoanele cu alergii la mâncăruri, latex sau polen pot face vaccinul Pfizer. Anterior, recomandarea era ca persoanele alergice să nu fie vaccinate

  • Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA afirmă că persoanele care au avut reacţii severe la vaccinurile anterioare sau la medicamentele injectabile pot primi vaccinul Pfizer / BioNTech.
  • Anterior CDC reccomandase ca persoanele alergice să nu fie vaccinate.
  • În SUA, autorităţile de reglementare recomandă evitarea vaccinului doar pentru persoanele cu alergie la una din componentele specifice ale vaccinului Pfizer / BioNTech.
764 afișări
Imaginea articolului CDC: Persoanele cu alergii la mâncăruri, latex sau polen pot face vaccinul Pfizer. Anterior, recomandarea era ca persoanele alergice să nu fie vaccinate

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA afirmă că persoanele care au avut reacţii severe la vaccinurile anterioare sau la medicamentele injectabile pot primi vaccinul Pfizer / BioNTech împotriva Covid-19, dar ar trebui să discute riscurile cu medicii lor şi să fie monitorizate timp de 30 de minute după administrare.

Anterior, CDC reccomandase ca persoanele alergice să nu fie vaccinate.

În timpul unui conferinţe online cu medici, oficialii CDC au spus că pacienţii cu antecedente de reacţii severe ar trebui să ia măsuri de precauţie din cauza a două cazuri de anafilaxie la lucrătorii din domeniul sănătăţii britanici care au primit vaccinul Pfizer / BioNTech.

Oamenii care raportează aceste tipuri de reacţii anafilactice la alte vaccinuri sau soluţii injectabile pot primi vaccinul, dar ar trebui să fie sfătuiţi cu privire la riscuri şi să echilibreze aceste riscuri cu beneficiile vaccinării”, a spus Sarah Mbaeyi, ofiţer medical la Centrul Naţional al CDC pentru Imunizare şi Boli Respiratorii.

Mbaeyi a spus că persoanele cu alte tipuri de alergii - la alimente, latex, polen sau alte substanţe - nu trebuie să ia măsuri speciale de precauţie şi li se recomandă să primească vaccinul Pfizer / BioNTech.

Ghidul diferă de instrucţiunile emise de autorităţile de reglementare britanice, care au avertizat că vaccinul anti-COVID este contraindicat persoanelor care suferă de alergii severe. Avertismentul a venit de la Agenţia de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie.

În SUA, autorităţile de reglementare recomandă evitarea vaccinului doar pentru persoanele cu alergie la una din componentele specifice ale vaccinului Pfizer / BioNTech.

Reacţiile alergice severe la vaccinuri sunt extrem de rare, la fel cum s-a întâmplat  şi în timpul studiului Pfizer / BioNTech, care a exclus persoanele cu antecedente de anafilaxie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici