Coreea de Nord anunţă că şase persoane au murit şi 350.000 au fost tratate pentru o febră care s-a răspândit "exploziv"

Şase persoane au murit şi 350.000 au fost tratate pentru o febră care s-a răspândit "exploziv" în Coreea de Nord, a anunţat vineri presa de stat, la o zi după ce ţara a recunoscut pentru prima dată un focar de COVID-19.

4459 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord anunţă că şase persoane au murit şi 350.000 au fost tratate pentru o febră care s-a răspândit "exploziv"

Coreea de Nord anunţă că şase persoane au murit şi 350.000 au fost tratate pentru o febră care s-a răspândit "exploziv"

Coreea de Nord probabil că nu dispune de suficiente teste COVID-19 şi a declarat că nu cunoaşte cauza febrei în masă. Dar o mare epidemie de coronavirus ar putea fi devastatoare într-o ţară cu un sistem de sănătate dezastruos şi o populaţie nevaccinată şi subnutrită.

Agenţia centrală de ştiri a ţării, Korean Central News Agency, a declarat că din cele 350.000 de persoane care au făcut febră de la sfârşitul lunii aprilie, 162.200 s-au recuperat. Aceasta a precizat că 18.000 de persoane au fost găsite recent cu simptome de febră numai joi, iar 187.800 sunt izolate pentru tratament.

Una dintre cele şase persoane care au murit a fost infectată cu varianta omicronă, a precizat KCNA. Dar nu a fost imediat clar câte din totalul îmbolnăvirilor au fost COVID-19.

Coreea de Nord a impus joi o carantină naţională după ce a recunoscut primele sale cazuri de COVID-19. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici