Coronavirus în lume 26 ianuarie. Comisia Europeană e nemulţumită de numărul dozelor de vaccin pe care le poate furniza AstraZeneca

  • Comisia Europeană este nemulţumită de numărul dozelor de vaccin pe care le poate furniza grupul AstraZeneca
  • Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că autorităţile franceze au revenit asupra măsurilor anunţate duminică, astfel că a fost eliminată obligativitatea declaraţiei pe proprie răspundere.
  • Medic OMS: Noua variantă de SARS-CoV-2 nu îi afecteaza mai grav pe cei mici
814 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume 26 ianuarie. Comisia Europeană e nemulţumită de numărul dozelor de vaccin pe care le poate furniza AstraZeneca

Coronavirus în lume 26 ianuarie. Comisia Europeană e nemulţumită de numărul dozelor de vaccin pe care le poate furniza AstraZeneca

Comisia Europeană este nemulţumită de numărul dozelor de vaccin pe care le poate furniza compania farmaceutică AstraZeneca şi continuă negocierile pentru a se asigura că va fi livrată cantitatea stabilită
 
 
  • Potrivit unui comunicat al MAE, autorităţile franceze au revenit asupra măsurilor anunţate, fiind eliminată obligativitatea completării declaraţiei pe propria răspundere, potrivit căreia cetăţenii din Uniunea Europeană se angajau să se izoleze timp de şapte zile după sosirea în Franţa şi să repete testul PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. 
 
  • Tulpina de COVID-19 din Marea Britanie nu afectează copiii mai mult decât adulţii. Virusul se transmite, însă, la fel de repede şi în cazul celor mici, spune Maria Van Kerkhove, medic în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
     
Dr. Maria Van Kerkhove explică la ce să trebuie să fii atent pentru a descoperi din timp dacă micuţul tău are simptome de infecţie cu noua tulpină de COVID-19.
 
„La copiii foarte mici boala este foarte uşoară şi ei nu au atât de multe simptome ca adulţii. Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, precum diaree sau vărsături, dar uşoare. Însă majoritatea copiilor tind să aibă infecţie asimptomatică, ceea ce înseamnă că nu au deloc simptome”, transmite medicul OMS. 
 
  • Moderna susţine că vaccinul anti-Covid neutralizează tulpinile din Marea Britanie şi Africa de Sud 

 

  •  
    Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea aproba vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford vineri, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului german al sănătăţii, citat de Reuters. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici