Vaccinat cu ambele doze, dar fără anticorpi. Cum explică specialiştii valoarea mică a anticorpilor după test

  • Marius Pahami a fost vaccinat cu ambele doze, dar nu dezvoltat anticorpi
  • Pahami a făcut testul la 7 zile după rapel
  • Rezultatul a indicat o valoare de 0,4
  • Adrian Marinescu îi transmite să repete testul, peste o lună
2412 afișări
Imaginea articolului Vaccinat cu ambele doze, dar fără anticorpi. Cum explică specialiştii valoarea mică a anticorpilor după test

Vaccinat cu ambele doze, dar fără anticorpi. Cum explică specialiştii valoarea mică a anticorpilor după test

Vaccinat cu ambele doze, dar fără anticorpi. Asta a descoperit antreprenorul Marius Pahomi atunci când şi-a făcut testul de anticorpi, la 7 zile după rapel.

El a ales să-şi facă testul din dorinţa de a urmări evoluţia imunităţii oferită de vaccin. Rezultatul nu a fost deloc cel pe care îl aştepta.

MARIUS PAHOMI, antreprenor vaccinat în etapa a II-a: Am intrat şi eu pentru că facusem testul la acelaşi laborator şi am văzut că-mi apăruse şi mie testul, l-am deschis cu entuziasm şi am văzut că mie imi iesise valoare 0,4 care însemna că nu am anticorpi. Am fost foarte surprins de acest rezultat.

Deşi testul spune că nu a dezvoltat anticorpi, medicii l-au asigurat că este protejat împotriva virusului. În acelaşi timp, Marius spune că nu există o altă modalitate prin care să afle cât de protejat este de fapt.

MARIUS PAHOMI, antreprenor vaccinat în etapa a II-a: Am fost contactat aseară de cineva de la Ministerul Sănătăţii, care mi-a explicat că nu este foarte concludent acest test, în opinia sa, şi că de aceea nu-l recomandă şi că îmi garantează că am aceeaşi imunitate ca şi o persoană care a primit un rezultat pozitiv, adică care are anticorpi.

Infecţionistul Adrian Marinescu îţi transmite că indiferent de eficacitatea vaccinului, din 100 de oameni, 5% nu vor căpăta anticorpi. Medicul îl îndeamnă pe Marius să repete testul peste o lună.

ADRIAN MARINESCU, medic infecţionist: Vor fi persoane care nu obţin anticorpi în urma vaccinării. Anticorpii se obţin fie dacă trecem prin boală, fie dacă ne vaccinăm. În cazul de faţă, nu a trecut prin infecţie, iar, în urma vaccinării nu a obţinut anticorpii protectori. După o lună, ar merita să îşi facă această testare, pentru a vedea dacă, într-adevăr nivelul este atât de scăzut.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici