Actorul austriac Helmut Berger, socotit cel mai frumos bărbat din lume, a murit la vârsta de 78 de ani

Actorul de origine austriacă Helmut Berger, un star de cinema european în anii 1960 şi 1970, care a devenit celebru datorită rolurilor din filmele regizorului italian Luchino Visconti, a murit joi, a anunţat agentul său. El avea 78 de ani.

4160 afișări
Imaginea articolului Actorul austriac Helmut Berger, socotit cel mai frumos bărbat din lume, a murit la vârsta de 78 de ani

Sursa foto: Twitter

Berger, considerat la vremea lui cel mai frumos bărbat din lume, a murit "paşnic, dar totuşi în mod neaşteptat", joi dimineaţa, în oraşul său natal Salzburg, a scris agentul lui Helmut Berger pe site-ul companiei sale de management.
 
Berger s-a născut în Bad Ischl, Austria, la 29 mai 1944. În 1964, a lucrat ca figurant la Roma înainte de a fi descoperit de Visconti, care avea să-i devină ulterior partener şi care, în 1966, i-a oferit primul său rol. A jucat roluri importante în filmele lui Visconti "The Damned", "Ludwig" şi "Conversation Piece".
 
Printre creditele lui Berger se numără, de asemenea, apariţii în "The Garden of the Finzi-Continis", de Vittorio De Sica, "Dorian Gray", de Massimo Dallamano, şi, mai târziu, în "The Godfather Part III", de Francis Ford Coppola, potrivit AP
 
După o serie de probleme de sănătate, Berger şi-a anunţat sfârşitul carierei de actor în noiembrie 2019.
 
Agentul lui Berger a declarat că "s-a bucurat din plin de motto-ul "La Dolce Vita" toată viaţa sa". El l-a citat pe Berger care a spus cu mulţi ani în urmă: "Am trăit trei vieţi şi în patru limbi! Je ne regrette rien!".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici