Aretha Franklin şi Woody Allen, la Festivalul de Jazz de la Montréal

Regina americană a muzicii soul Aretha Franklin şi regizorul Woody Allen vor cânta, pentru prima dată anul acesta, la Festivalul Internaţional de Jazz de la Montréal (26 iunie - 6 iulie), au anunţat organizatorii.

15 afișări
Imaginea articolului Aretha Franklin şi Woody Allen, la Festivalul de Jazz de la Montréal

Aretha Franklin şi Woody Allen, la Festivalul de Jazz de la Montréal

Muzicianul brazilian Gilberto Gil, poetul şi muzicianul canadian Leonard Cohen, Al Green, Dianne Reeves şi The Wailers se află, de asemenea, pe afişul acestui prestigios festival, care atrage anual peste două milioane de spectatori.

Woody Allen va cânta în două seri la clarinet, alături de orchestra sa New Orleans Jazz Band.

A 29-a ediţie a festivalului va fi dedicată pianistului Oscar Peterson, decedat la sfârşitul anului trecut. O serie de concerte ale unor pianişti de renume, printre care se numără Oliver Jones, vor aduce un omagiu genialului canadian, au spus organizatorii.

Peste 3.000 de muzicieni vor susţine 150 de spectacole în sală, la Place des Arts, în inima cartierului show-urilor din Montréal, şi 350 de concerte gratuite pe scene instalate în aer liber.

Festivalul va fi deschis de primul concert în America de Nord al cântăreţei britanice Katie Melua şi va fi închis de un spectacol care va sărbători 25 de ani de existenţă a duetului Justin Time - Oliver Jones.

În cadrul festivalului vor mai cânta tinere speranţe, precum cântăreaţa germano-nigeriană Ayo, al cărei sound afro-beat a cucerit deja oraşe ca Londra şi Paris.

Pentru fanii jazzului, cântăreaţa obişnuită a evenimentului, americanca Dee Dee Brigdewater, va anima scena alături de zece muzicieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici