Artişti Cirque du Soleil, la un spectacol la Globus, prinşi în horă cu circarii români - FOTO

Membri ai trupei Cirque du Soleil, care susţine un turneu în Bucureşti, au asistat marţi seară la un spectacol pus în scenă în cinstea lor la Circul Globus, "Destinul Dacilor", la finalul căruia s-au prins în horă cu artiştii români.

989 afișări
Imaginea articolului Artişti Cirque du Soleil, la un spectacol la Globus, prinşi în horă cu circarii români - FOTO

Artişti Cirque du Soleil, la un spectacol la Globus, prinşi în horă cu circarii români (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Câteva zeci dintre artiştii Cirque du Soleil care vor susţine la Bucureşti spectacolul "Saltimbanco", începând de miercuri, până duminică, au venit marţi seară la spectacolul de la Globus, fiind întâmpinaţi la intrare cu pâine, sare şi pălincă, din care au gustat amuzându-se.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a sosit la scurt timp după artişti. "Stau puţin, după care mă întorc la zăpadă, ca să nu vă mai aud că se circulă infernal", a spus acesta jurnaliştilor. Întrebat dacă este un amator de cric, Oprescu a răspuns că are circ la primărie de când ajunge şi până pleacă.

"Chestia asta de a-i invita şi a-i face să se simtă bine pentru noi e o tradiţie", a mai spus primarul despre invitarea artiştilor Cirque du Soleil la un spectacol la Circul Globus, înaintea începerii turneului lor la Bucureşti.

Spectacolul "Destinul Dacilor" spune o poveste romanţată despre daci şi romani, care a fost subtitrată în engleză şi a cuprins multă muzică populară, dar şi modernă, dansuri, acrobaţii şi jonglerii spectaculoase, magie şi comedie. Zeci de artişti în costume de epocă oferă acest spectacol amplu pe scenă, dar şi printre spectatori, întreaga sala fiind animată de muzică şi dans. Nu lipsesc acrobaţiile pe cai şi cămile, precum şi numerele de dresură, cu diferite animale, cele mai apreciate fiind cele cu leii şi cu un elefant. Show-ul presupune şi interacţiunea cu publicul, care are de dat unele indicaţii, ceea ce i-a bucurat mai ales pe copiii prezenţi în sală.

Reprezentaţia de circa două ore şi jumătate a fost apludată îndelung, în picioare, de toţi cei din sală. Cei de la Cirque du Soleil au apludat de altfel şi păreau încântaţi pe tot parcursul spectacolului, care se încheie cu o melodie populară, moment în care artiştii de pe scenă şi de prin sală invită publicul la dans. Astfel, membrii Cirque du Soleil cu artiştii de la Circul Globus au încins mai multe hore, umplând până la refuz scena, în apluzele celor din sală.

Invitaţii serii au apreciat momentele de teatru, atmosfera istorică din spectacol, dar mai ales acrobaţiile aeriene şi abilităţile circarilor de la Globus. "Foarte interesante numerele, e altceva", a spus unul dintre membrii Cirque du Soleil. "Mă mir că a încăput totul pe scenă. Cred că e o distribuţie mai mare ca a nostră", a glumit el.

"Destinul Dacilor" este un spectacol original al Circului Globus ce dispune de un regal actoricesc prin participarea lui Marius Bodochi, a lui Silviu Biriş şi a lui Răzvan Oprea şi de muzică live cântată de K1, Romania, Răzvan Răducanu şi Ovidiu Popa. Regia şi scenariul îi aparţin Brânduşei Novac, directoarea Circului Globus.

"Îmi place să fim gazde bune şi cred că dacă străinii ne-ar cunoaşte potenţialul, inclusiv percepţia românilor despre români s-ar schimba. Spectacolul este unul bun şi ne mândrim cu el şi voiam să vadă cum reuşim aici să facem din nimic bici", a declarat pentru MEDIAFAX directoarea circului. Aceasta a mai menţionat că spectacolul este prezentat în mod normal în această formă, nu a fost adăugat nimic, şi este foarte îndrăgit de copii. "Puteam să le oferim 'Galele Circului', acela este un spectacol tradiţional. Dar am vrut să le dăm ceva din România, din istoria noastră", a mai spus Brânduşa Novac.

Cirque du Soleil va susţine în total nouă reprezentaţii cu spectacolul "Saltimbanco", la Pavilionul Central al complexului Romexpo, în perioada 8 - 12 februarie. "Saltimbanco" este cel mai longeviv spectacol al Cirque du Soleil şi a fost prezentat, începând din 1992, de nenumărate ori, cu casa închisă, publicului din lumea întreagă. În total peste 11,5 milioane de oameni au asistat la acest spectacol, care în 2007 a fost readaptat.

Pornind de la un grup de 20 de artişti de stradă, la începuturile sale din 1984, Cirque du Soleil este în prezent o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 5.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.300 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până în prezent de Cirque du Soleil.

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici