Asli Erdogan, scriitoare turcă, judecată în libertate în cadrul unui proces din Turcia

Procesul, în cadrul căruia scriitoarea turcă Asli Erdoğan (n. 1967) este acuzată de propagandă teroristă pentru că a colaborat cu publicaţia pro-kurdă Özgür Gündem, a început, joi, la Istambul.

555 afișări
Imaginea articolului Asli Erdogan, scriitoare turcă, judecată în libertate în cadrul unui proces din Turcia

Asli Erdogan, judecată în libertate în cadrul unui proces din Turcia (Imagine: aslierdogan.com / Mediafax Arhiva Foto)

Conform unor informaţii de ultimă oră furnizate de cotidianul turc Hurriyet, Asli Erdogan a fost eliberată din arest şi va fi judecată în stare de libertate.

Procesul, în cadrul căruia scriitoarea turcă Asli Erdoğan (n. 1967) este acuzată de propagandă teroristă pentru că a colaborat cu publicaţia pro-kurdă Özgür Gündem, a început, joi, la Istambul.

În cadrul procesului sunt judecaţi nouă scriitori, jurnalişti şi lingvişti, dintre care patru, printre care şi Asli Erdogan, riscă închisoarea pe viaţă.

Autorităţile turce au interzis, la 16 august, apariţia cotidianului pro-kurd Özgür Gündem, cu trei zile înainte de arestarea lui Asli Erdogan.

Conform lefigaro.fr, 16 iulie 2016, data puciului eşuat din Turcia, reprezintă începutul unei campanii de represalii a regimului lui Recep Tayyip Erdogan, campanie căreia i-au căzut victime şi jurnalişti, caricaturişti, scriitori, editori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici