Classique TV, o televiziune de filme, vrea să se lanseze în audiovizualul românesc

Classique TV, o televiziune de filme româneşti şi europene, vrea să se lanseze pe piaţa audiovizualului românesc, o solicitare în acest sens urmând să fie analizată marţi de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

919 afișări
Imaginea articolului Classique TV, o televiziune de filme, vrea să se lanseze în audiovizualul românesc

Classique TV, o televiziune de filme, vrea să se lanseze în audiovizualul românesc (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În mod concret, societatea After Hour Press SRL din Bucureşti a solicitat CNA o licenţă audiovizuală prin satelit pentru televiziunea Classique TV. Societatea After Hour Press SRL are în acţionariat societăţile SC Opal Production SRL (50 %) şi SC Video Factory SRL (50 %). Administratorii After Hour Press sunt Radu Cristian Nicolae, acţionar majoritar al Opal Production, şi Gabriel Androne, care deţine Video Factory.

Potrivit lui Radu Cristian Nicolae, Classique TV este un proiect care se va centra pe difuzarea de filme europene şi, în special, filme româneşti. "Ideea este simplă. Oamenii, ca să iubească filmele româneşti şi europene, trebuie să le redescopere. Principiul acestui proiect Classique TV este redescoperirea. Este un proiect idealist, care, bineînţeles, are şi o componentă comercială", a declarat Radu Cristian Nicolae.

Acesta este cunoscut atât pentru activitatea sa de producător de film, cât şi ca organizator al festivalului de film Golden Carpathian European Film & Fair, care s-a desfăşurat la Ploieşti în perioada 25 - 28 august.

În acest context, Radu Cristian Nicolae a precizat că echipa care lucrează la proiectul Classique TV este, în mare, cea de la Golden Carpathian European Film & Fair.

Totodată, Radu Cristian Nicolae a spus că lucrează pentru televiziunea Classique TV cu Gabriel Androne, a cărui societate Video Factory SRL deţine licenţe pentru filme româneşti.

Solicitarea After Hour Press SRL pentru lansarea Classique TV va fi analizată în şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici