"Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti", expoziţie dedicată Anului Caragiale, în Capitală

Imagini din piesa de teatru "O noapte furtunoasă" jucată la Washington şi la Bucureşti, alături de pagini din volumul "O scrisoare pierdută" în benzi desenate vor putea fi admirate, între 9 şi 31 octombrie, la Biblioteca Naţională a României, în seria de manifestări dedicate Anului Caragiale.

272 afișări
Imaginea articolului "Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti", expoziţie dedicată Anului Caragiale, în Capitală

"Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti", expoziţie dedicată Anului Caragiale, în Capitală

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, evenimentul organizat de Biblioteca Naţională a României împreună cu Danaart Gallery, va continua seria de manifestări culturale dedicate anului Caragiale, printr-o expoziţie de fotografie şi bandă desenată, care va avea loc în perioada 9 - 31 octombrie.

Astfel, imagini din piesa de teatru "O noapte furtunoasă", jucată la Washington (regia Toma Enache, actori ai Teatrului Naţional Bucureşti) şi la Bucureşti (Teatrul Masca), alături de pagini din volumul "O scrisoare pierdută" în benzi desenate vor putea fi admirate la mezaninul bibliotecii.

Fotografiile aparţin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, iar benzile desenate sunt semnate de Mihai Grăjdeanu, aceasta fiind prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale.

Mădălina Corina Diaconu s-a născut şi a crescut în Bucureşti. Este absolventă a secţiei de Grafic Design de la Universitatea Tibiscus din Timişoara şi a Academiei de Artă din Bucureşti. A locuit 16 ani în Washington, unde s-a dedicat jurnalismului, devenind corespondent de presă atât pentru ziarele din România, cât şi pentru ziarele româneşti din SUA. În prezent este preşedinta Clubului Presei Transatlantice, reporter la Radio România Cultural, redactor la Radio Prodiaspora şi s-a restabilit în oraşul natal, Bucureşti.

"Fotografiile mele nu sunt artistice! Sunt imagini de care un jurnalist se foloseşte la ilustrarea articolelor sale! Ele pot fi împărţite în două categorii: fotografii făcute intenţionat, atunci când am povestea şi-mi trebuie doar ilustrarea ei, şi fotografii făcute la inspiraţie, spontan, atunci când ochiul surprinde un moment, din care se naşte povestea", spune Mădălina Corina Diaconu.

Născut la Mangalia şi stabilit în Bucureşti, Mihai Grăjdeanu a început să deseneze încă din timpul grădiniţei. Copil fiind, a participat la concursurile de desene pe asfalt de la Constanţa, iar mai târziu la saloanele şi festivalele naţionale şi locale de benzi desenate. În prezent, este autorul a câtorva volume de benzi desenate: "Legendele Dacilor - Piatra Sacră", "Ciutanul (vol. 1)", primul roman grafic românesc despre fotbal, "Istoria alternativă a literaturii române în benzi desenate", După gratii", prima bandă desenată pentru deţinuţii din penitenciarele din România, "O scrisoare pierdută", revista online pentru copii Atelier BD şi programul Artă la Pachet. Recent, a definitivat volumul al doilea al romanului grafic "Ciutanul", urmând ca acesta, odata cu găsirea unei edituri, să vadă lumina tiparului.

Vernisajul expoziţiei "Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti" va avea loc joi, de la ora 18.00, la sediul Bibliotecii Naţionale a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici