Iorgulescu: Interesul nostru este de a include Sibiul în patrimoniul UNESCO

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat, vineri, că interesul MCC este şi va rămâne includerea municipiului Sibiu în patrimoniul UNESCO, iar pentru realizarea acestui lucru se va organiza, în luna martie, un simpozion cu specialiştii UNESCO la Sibiu.

1 afișare
Imaginea articolului Iorgulescu: Interesul nostru este de a include Sibiul în patrimoniul UNESCO

Iorgulescu: Interesul nostru este de a include Sibiul în patrimoniul UNESCO (Sursa: Mediafax Foto)

"Interesul nostru este şi va rămâne pentru a include Sibiul în patrimoniul UNESCO. Nu vă ascund că există şi o variantă de ieşire, cu care noi nu am prea fost de acord, să nu îi spunem compromis, această mixtură Sighişoara cu Sibiul. Există această propunere din partea dânşilor. Eu cred că Sibiul este o entitate culturală de sine stătătoare. Cred că trebuie să ne menţinem pe această poziţie", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, ministrul Iorgulescu.

Iorgulescu s-a declarat convins că demersul MCC de a include totuşi Sibiul pe lista UNESCO, în ciuda refuzului acestui organism din anul 2007, va avea succes dacă cât mai mulţi specialişti vor vedea cu ochii lor ce s-a conservat la Sibiu şi vor putea aprecia valoarea clădirilor, a locurilor şi străduţelor.

"Încercăm să sensibilizăm cât mai mulţi oficiali care să vină să vadă cu ochii lor Sibiul, să vadă care este patrimoniul cultural şi istoric al Sibiului. Există o luptă destul de dură dusă la nivelul acestei organizaţii în legătură cu integrarea în patrimoniu, pentru că există o foarte, foarte mare solicitare pentru a fi integrate", a mai declarat ministrul.

Potrivit acestuia, MCC are deja făcute toate demersurile pentru organizarea unui simpozion la Sibiu în luna martie, la care să participe specialişti ai UNESCO, iar cu această ocazie să le poată fi prezentat Sibiul în toată spendoarea lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici