Joe Rogan şi-a cerut scuze de la Spotify. Pierderi uriaşe pentru platformă în ultima săptămână

Joe Rogan şi-a cerut scuze şi a promis mai mult echilibru în emisiunea sa, pe fondul unei reacţii împotriva dezinformării despre COVID-19 a serviciului de streaming Spotify.

3304 afișări
Imaginea articolului Joe Rogan şi-a cerut scuze de la Spotify. Pierderi uriaşe pentru platformă în ultima săptămână

Podcasterul american Joe Rogan şi-a înaintat scuzele în faţa şefilor de la Spotify, platforma pierzând peste 2 miliarde de dolari din valoarea sa de piaţă săptămâna trecută.

Spotify a spus că va adăuga un avertisment de conţinut la orice episod cu discuţii despre COVID pentru a încerca să potolească controversele, acesta fiind doar primul pas spre o mai bună moderare a conţinutului.

Emisiunea lui Rogan, „The Joe Rogan Experience”, a fost cel mai ascultat podcast de pe Spotify şi este esenţial pentru planul său de a se extinde dincolo de muzică şi de a-şi înfrunta rivalii precum Apple şi Amazon pentru o cotă din piaţa podcasting-ului.

Într-o postare video de pe Instagram, Rogan şi-a cerut scuze platformei Spotify pentru reacţiile de atac asupra ei, însă şi-a apărat totodată decizia de a invita oaspeţi controversaţi în emisiunile sale.

„Dacă v-am supărat, îmi pare rău”, a spus Rogan, citat de Reuters. „Voi face tot posibilul să încerc să echilibrez aceste puncte de vedere mai controversate cu perspectivele altora, astfel încât să putem găsi un punct de vedere mai bun”.

CEO-ul Spotify, Daniel Ek, a declarat duminică seara că ar putea să nu fie de acord cu opiniile unor persoane de pe platformă, dar că este „important să nu ne asumăm poziţia de a fi cenzor de conţinut”.

Noile politici includ adăugarea unui aviz la orice podcast legat de pandemie, care va direcţiona ascultătorii către un hub COVID-19 ce conţine informaţii de la experţi medicali, precum şi link-uri către surse autorizate. Şi gigantul reţelelor sociale, Facebook, a trebuit, de asemenea, să angajeze mii de moderatori de conţinut, dar şi să îşi perfecţioneze funcţiile de inteligenţă artificială pentru a bloca discursul instigator la ură şi ştirile false de pe platforma sa.

Podcasterul american este un sceptic proeminent în ceea ce priveşte vaccinurile, părerile sale stârnind multe controverse în ultima săptămână. Muzicianul Neil Young, cel care a lansat îndrăgitele hituri rock „Harvest Moon” şi „Heart of Gold”, a acuzat Spotify că „ răspândeşte informaţii false despre vaccinuri” şi a cerut să-i fie eliminată muzica de pe platforma de streaming din cauza emisiunii lui Rogan, subliniind că şefii trebuie să aleagă între el şi podcaster.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici