Medeea Marinescu: Irina Petrescu inspira nobleţe

Actriţa Medeea Marinescu a povestit pentru MEDIAFAX că amintirile ei despre Irina Petrescu datează dinainte de a se naşte, iar mai târziu, când profesia le-a adus pe aceleaşi platouri de filmare, celebra actriţă a fost pentru ea un model.

1554 afișări
Imaginea articolului Medeea Marinescu: Irina Petrescu inspira nobleţe

Medeea Marinescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am cunoscut-o pe Irina Petrescu de pe vremea copilăriei. Am jucat împreună în filmul lui Tudor Mărăscu «Singur de cart», unde era fiica ei, şi, mai târziu, în «Domnişoara Christina», şi acolo tot fiica ei. Întâlnirea cu dânsa şi cu Dragoş Pâslaru, care ne-a fost alături în cele două filme, a fost o întâmplare fericită. Însă amintirea mea cu Irina Petrescu începe chiar înainte de a mă naşte, pentru că tatăl meu a fotografiat-o şi filmat-o şi aveam fotografiile ei", a pus Medeea Marinescu pentru MEDIAFAX.

"Mai târziu, când am jucat împreună, am avut mereu senzaţia că am în faţă o mare intelectuală, un artist de rasă, pentru că făcea parte din categoria din ce în ce mai rară a actorilor cu rasă şi fineţe. Pentru mine, Irina Petrescu a fost un model. Inspira nobleţe. Dumnezeu să o odihnească!", a mai spus Medeea Marinescu.

Actriţa Irina Petrescu a murit marţi, la Spitalul Elias din Capitală, după o scurtă, dar foarte grea suferinţă, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al unităţii sanitare, Dana Safta.

Irina Petrescu, una dintre cele mai importante actriţe de teatru şi film din România, renumită pentru frumuseţea sa clasică, a decedat, la vârsta de 71 de ani, după o carieră în care şi-a legat numele de cei mai importanţi regizori români, între care Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie.  

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici