Ministrul Culturii, despre deschiderea teatrelor: În momentul în care doreşti păstrarea distanţei, se poate lucra la scenariu

  • Ministrul Culturii spune, referitor la redeschiderea teatrelor, că, "în momentul în care doreşti păstrarea distanţei, se poate lucra la scenariu"
  • Bogdan Gheorghiu a fost criticat pe reţelele de socializare după ce a comparat "Take, Ianke şi Cadâr" şi "Romeo şi Julieta" pentru a explica distanţarea socială pe scenă
  • Gheorghiu spune că managerii teatrelor sunt cei care fac repertoriul şi că "sunt de recomandat piesele în care se evită o aglomerare prea mare într-un spaţiu mic"
2659 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii, despre deschiderea teatrelor: În momentul în care doreşti păstrarea distanţei, se poate lucra la scenariu

Ministrul Culturii, despre deschiderea teatrelor: În momentul în care doreşti păstrarea distanţei, se poate lucra la scenariu

"Take, Ianke şi Cadîr" sau "Romeo şi Julieta". Ministrul Culturii a fost criticat pe reţelele de socializare după ce a comparat recent cele două spectacole pentru a explica distanţarea socială pe scenă.

Bogdan Gheorghiu a explicat pentru MEDIAFAX că a vrut să sublinieze riscurile la care se expun spectatorii, actorii şi personalul tehnic şi să vorbească despre măsurile care trebuie aplicate după reluarea activităţii instituţiilor de spectacole.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: A fost o discuţie strict de zona de siguranţă din punct de vedere epidemiologic şi, sigur că, în momentul în care am fost întrebat, am spus că e de evitat apropierea prea mare între artişti, pentru a se evita aceste riscuri.

Gheorghiu a mai declarat, referitor la criticile că ar fi sugerat că unele spectacole ar fi mai potrivite decât altele, că managerii teatrelor sunt cei care decid repertoriul şi pot controla câţi oameni sunt pe scenă şi în culise.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: Era doar la nivel de discuţie, ca şi posibile măsuri, ca şi posibile recomandări legat de ceea ce înseamnă desfăşurarea activităţii în condiţii de siguranţă.

Gheorghiu, el însuşi absolvent al unei facultăţi de actorie, spune că acele exemple au fost date pe moment.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: Eu am văzut ambele piese, adică nu doar le-am citit şi aici vorbeam sigur de o distanţare socială şi erau nişte exemple date pe moment. Eu vă dau un exemplu, ce înseamnă o desfăşurare de forţe când pe scenă sunt, nu ştiu, 15-20-25 de artişti, ce înseamnă şi desfăşurarea din punct de vedere al maşiniştilor şi a personalului tehnic şi ce înseamnă ca şi aglomerare pe scenă când e vorba de o piesă în două-trei personaje sau chiar de un monolog.

Ministrul Culturii consideră că, în momentul în care se doreşte păstrarea distanţei sociale, se poate lucra şi la scenariu, astfel încât să se elimine scenele care includ o apropiere mai mare.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: Vorbim de eliminarea riscului epidemiologic şi atunci te adaptezi vremurilor. Atâtea piese de teatru au avut atâtea de suferit prin dramatizări mai mult sau mai puţin reuşite. Haideţi să nu fim farisei!.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici