O chitară spartă de Kurt Cobain s-a vândut cu aproape 600.000 de dolari la o licitaţie

O chitară spartă de Kurt Cobain, regretatul lider al trupei rock americane Nirvana, a fost vândută la o licitaţie pentru aproape 600.000 de dolari.

139 afișări
Imaginea articolului O chitară spartă de Kurt Cobain s-a vândut cu aproape 600.000 de dolari la o licitaţie

Sursa foto: Twitter

Chitara a fost distrusă în timp ce Nirvana lucra la albumul lor de succes Nevermind, la începutul anilor 1990.
 
Instrumentul este semnat de toţi cei trei membri ai trupei cu un marker argintiu. De asemenea, prezintă o inscripţie afectuoasă a lui Cobain către prietenul şi colaboratorul său muzical Mark Lanegan, care a murit anul trecut.
 
Cobain, care adesea îşi scria greşit propriul nume, a semnat instrumentul "Kurdt Kobain".
 
Fender Stratocaster a fost scos la vânzare cu un preţ estimat între 60.000 şi 80.000 de dolari. Julien's a calificat licitaţia finală de 596.900 de dolari drept "uluitoare".
 
Potrivit casei de licitaţii, Cobain i-a dăruit chitara lui Lanegan în timpul etapei nord-americane a turneului Nevermind al trupei Nirvana, în 1992, relatează BBC
 
Identitatea cumpărătorului nu este cunoscută. Casa de licitaţii îl numeşte pe proprietarul anterior ca fiind Tony Palmer.
 
Acum doi ani, chitara acustică pe care Cobain a folosit-o pentru legendarul său concert MTV Unplugged de la sfârşitul anului 1993 a fost vândută cu 6 milioane de dolari.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici