Oraşul In-vizibil: Serie de întâlniri publice, pentru Bucureşti 2021

Proiectul Oraşul In-vizibil, o serie de întâlniri publice moderate de coregraful Cosmin Manolescu, prezintă candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală europeană a culturii în 2021, începând cu data de 10 decembrie, în mai multe locuri din oraş.

185 afișări
Imaginea articolului Oraşul In-vizibil: Serie de întâlniri publice, pentru Bucureşti 2021

Oraşul In-vizibil: Serie de întâlniri publice, pentru Bucureşti 2021 (Imagine: Marius Dumbrăveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

Bucureştiul a intrat în competiţia pentru titlul de Capitală europeană a culturii în 2021, cu un concept inovator, Oraşul In-vizibil, care urmăreşte să facă vizibilă cultura şi să aducă arta mai aproape de locuitorii oraşului, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, locuitorii Capitalei pot afla detalii despre candidatura oraşului, în perioada 18 noiembrie - 10 decembrie, când ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti organizează o serie de prezentări publice ale dosarului de candidatură înscris pe 10 octombrie la Ministerul Culturii.

Pe parcursul a şapte întâlniri deschise publicului, curatorii proiectului Bucureşti 2021 vor prezenta diverse aspecte legate de conceptul şi programele cu care oraşul a intrat în competiţie. Întâlnirile vor fi structurate pe modelul unor prezentări teoretice şi studii de caz, urmate de sesiuni de întrebări, astfel că oricine poate afla în detaliu aspecte legate de dimensiunea europeană a proiectului, viziunea artistică sau programele Bucureşti 2021.

Prezentările vor fi susţinute de membrii Curatoriumului Bucureşti 2021, cei care au conceput, pe parcursul acestui an, programele înscrise în dosarul de candidatură: Anca Ioniţă, Nicoleta Biţu, Antigona Silvia Rogozea, Codruţa Cruceanu, Svetlana Cârstean, Teodor Frolu, Cătălin Creţu, Cosmin Manolescu.

Întâlnirile vor fi moderate de Cosmin Manolescu, Antigona Silvia Rogozea şi Anca Ioniţă.

Prima întâlnire va avea loc miercuri, la ArCuB Gabroveni, începând cu ora 18.00. Arhitectul Teodor Frolu şi coregraful Cosmin Manolescu vor prezenta dimensiunea europeană a proiectului Bucureşti 2021, iar discuţia va fi moderată de Anca Ioniţă, critic de teatru, coordonatorul Curatorium Bucureşti 2021.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici