Patriciu a vândut acţiunile de la Adevărul Holding unei companii olandeze care îi aparţine

Dinu Patriciu a declarat marţi pentru MEDIAFAX că a vândut participaţia de 99,92% pe care o deţinea ca persoană fizică în cadrul Adevărul Holding către Fast Europe Media, societate cu răspundere limitată, înregistrată în Olanda, care îi aparţine.

423 afișări
Imaginea articolului Patriciu a vândut acţiunile de la Adevărul Holding unei companii olandeze care îi aparţine

Patriciu a vândut acţiunile de la Adevărul Holding unei companii olandeze care îi aparţine (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Omul de afaceri a mai precizat că toate detaliile acestei tranzacţii vor fi făcute publice într-o conferinţă de presă, care va fi organizată de Adevărul Holding joi.

"În ceea ce mă priveşte, am luat această decizie pentru a permite extinderea companiei în Europa Centrală şi de Est", a mai spus omul de afaceri.

Potrivit unei hotărâri din 15 aprilie, publicată marţi în Monitorul Oficial, adunarea generală a asociaţilor SC Adevărul Holding SRL, Dinu Patriciu şi Adevărul Distribuţie SRL, ultima reprezentată legal de către Peter Imre, au aprobat vânzarea şi transferul cu titlu oneros a 39.667.180 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, deţinute de către Patriciu în cadrul societăţii.

În urma tranzacţiei, Adevărul Distribuţie SRL deţine 0,08% din capitalul social al Adevărul Holding.

Trustul Adevărul, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, are în portofoliu cotidianele Adevărul, Adevărul de seară, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum şi cotidianul Blik din Ucraina, colecţiile de carte de lux Adevărul, dar şi un număr mare de suplimente şi produse complementare. Divizia internaţională a grupului mai cuprinde redacţii în Spania şi Italia, înfiinţate în 2007. Totodată, Adevărul Holding editează Forbes România şi revista Tango.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici