Stagiune estivală la Palatul Mogoşoaia: Teatru interactiv, concerte de pop simfonic, expoziţii, grafică

Centrul de Cultură "Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului",alături de Primăria Municipiului Bucureşti,îi invită pe amatorii de frumos la Palatul Mogoşoaia,la stagiunea estivală "VăraTic",programată între 9 iulie-4 septembrie, la teatru interactiv,dar şi la concerte şi expoziţii de artă.

833 afișări
Imaginea articolului Stagiune estivală la Palatul Mogoşoaia: Teatru interactiv, concerte de pop simfonic, expoziţii, grafică

Stagiune estivală la Palatul Mogoşoaia: Teatru interactiv,concerte de pop simfonic,expoziţii,grafică

Teatrul Ion Creangă şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti lansează stagiunea estivală „VăraTic” care va avea loc între 9 iulie-4 septembrie, la Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia.

Spaţioasa curte a Palatului de la Mogoşoaia se transformă, timp de două luni, între 9 iulie-4 septembrie într-o oază de teatru şi voie bună pentru întreaga familie, cu ocazia stagiunii estivale „VăraTic”, o mulţime de surprize fiind pregătite pentru cei interesaţi, în fiecare zi de sâmbătă şi duminică.

Echipa de la Palatul Mogoşoaia alături de echipa Teatrului Ion Creangă au considerat de bun augur ca până pe data de 4 septembrie să le ofere celor mici, şi nu numai, o stagiune estivală teatrală de mare excepţie, cu o serie de producţii dedicate copiilor cu vârsta peste 4 ani, special alese pentru a transforma experienţa vizionării unui spectacol de teatru într-o călătorie presărată cu poveşti neconvenţionale.

Stagiunea "VăraTic" debutează cu două reprezentaţii ale spectacolului "Cartierul poveştilor" - teatru interactiv într-un spaţiu de joc miniatural, care vor avea loc sâmbătă, 9 iulie, ora 18:00 şi duminică, 10 iulie, ora 11:00, în aer liber, în curtea Palatelor Brâncoveneşti.

Tinerii spectatori vor avea astfel ocazia să exploreze lumile imaginate de artiştii Teatrului Ion Creangă: de la teatru interactiv într-un spaţiu de joc miniatural („Cartierul poveştilor”), la numere de teatru-circ („Clowns”), de la aventuri muzicale cu destinaţia Polul Sud („Pinguinii melomani”), la călătorii interplanetare pe acorduri de chitară („De-a Micul Prinţ”).

O formă specială de teatru interactiv, spectacolul „Cartierul poveştilor” invită copiii să li se alăture actorilor într-un spaţiu de joc alcătuit din cinci căsuţe fantastice, fiecare cu povestea ei. Alături de aceştia, spectatorii vor lua parte la întâmplări palpitante şi vor învăţa să fie cu adevărat curajoşi.

Programul lunii iulie este completat de spectacolele: „Pinguinii melomani” (sâmbătă, 16 iulie, ora 18:00 şi duminică, 31 iulie, ora 11:00), „De-a Micul Prinţ” (duminică, 17 iulie, ora 11:00) şi „Clowns” (sâmbătă, 30 iulie, ora 18:00).

Întâlnirile cu oaspeţii din poveştile Teatrului Ion Creangă continuă şi în luna august, programul detaliat al reprezentaţiilor fiind disponibil pe www.teatrulioncreanga.ro, sau pe www.palatebrancovenesti.ro.

Intrarea la spectacole este liberă. Pentru spectacolul „Cartierul poveştilor”, accesul se face în limita locurilor disponibile şi în baza rezervării prealabile la adresa de e-mail contact@teatrulioncreanga.ro sau la numărul de telefon 021.317.11.69/int 15 (zilnic de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00), specificând data reprezentaţiei şi numărul de persoane care vor participa. Stagiunea "VăraTic" este organizată de Teatrul Ion Creangă şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, finanţatorul evenimentului fiind Primăria Municipiului Bucureşti.

Pe de altă parte, o serie de evenimente şi suprize au fost pregăsite de către organizatori şi pentru adulţi în weekend-ul 9-10 iulie, tot la Palatul Mogoşoaia.

Astfel, iubitorii de muzică se vor delecta în seara zilei de sâmbătă, 9 iulie 2016, cu un regal muzical de excepţie. Grupul Acapella, sub miraculoasa baghetă a dirijorului şi solistului George Miron, propun un playlist generos unde îşi vor găsi locul piese pop simfonic, crossover şi ever green. Timp de 90 de minute, începând cu ora 20:00, muzicienii promit că vor satisface cele mai exigente pretenţii în materie de filosofie muzicală.

Pentru duminică, 10 iulie, de la ora 17:00, Andy Roll vine alături de noi cu one-man show-ul The Mood Collector, bijuterii muzicale din anii 50 până în zilele noastre.

Pentru iubitorii de artă, sâmbătă, 9 iulie, vor avea loc trei vernisaje de excepţie.

În cadrul programului Mogodorf, parteneriat de 10 ani între Düsseldorf şi Bucureşti, sâmbătă, 9 iulie, de la ora 19:00, va avea loc vernisajul unei expoziţii de pictură, concomitent cu aniversarea şi relansarea unuia dintre cele mai consacrate şi râvnite proiecte din spaţiul artelor vizuale.

În aceeaşi zi va avea loc vernisajul Expoziţiei “Spectacolul Sufletului” al artistei Mihaela Panaitescu, iar expoziţia personală de pictură şi grafică initulată "Octavă celestă" semnată de artistul plastic Doina Mihăilescu va completa bogata paletă de evenimente artistice.

Informaţii suplimentare pot fi găsite AICI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici