Alexandre Paul Maymat va fi numit administrator al BRD, începând cu 1 mai, în locul lui Guy Poupet

Alexandre Paul Maymat va prelua funcţia de director general al BRD-Groupe Societe Generale (BRD) şi a fost propus pentru poziţia de administrator al băncii, începând cu 1 mai, ca urmare a retragerii lui Guy Poupet, preşedinte - director general al instituţiei de credit, a anunţat joi banca.

194 afișări
Imaginea articolului Alexandre Paul Maymat va fi numit administrator al BRD, începând cu 1 mai, în locul lui Guy Poupet

Alexandre Paul Maymat va fi numit administrator al BRD, începând cu 1 mai, în locul lui Guy Poupet (Imagine: Mediafax foto)

Numirea lui Maymat este condiţionată de obţinerea aprobării de la Banca Naţională a României.

Schimbările în CA vor fi votate într-o AGA programată pentru 26 aprilie, potrivit unui convocator AGA transmis, joi, de bancă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Consiliul de Administraţie va propune AGA alegerea domnului Alexandre Maymat în funcţia de administrator al BRD-Groupe Societe Generale, începând cu data de 1 mai 2012. Alexandre Maymat va prelua şi funcţia de director general al băncii", se arată într-un comunicat transmis de bancă.

Schimbările în CA vor fi votate într-o AGA programată pentru 26 aprilie, potrivit unui convocator AGA transmis, joi, de bancă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Agenţia MEDIAFAX a anunţat la începutul lunii decembrie că Maymat va prelua conducerea BRD, după plecarea lui Poupet. Anterior, Maymat a fost administrator şi director general al Societe Generale Camerun.

În aceeaşi AGA, acţionarii vor vota şi propunerea de dividend. BRD-Groupe Societe Generale propune acţionarilor distribuirea unor dividende în valoare cumulată de 116,3 milioane lei (26,6 milioane euro), în scădere cu 7% faţă de suma acordată anul trecut din câştigul aferent anului 2010.

Valorea dividendului brut este de 0,1669 lei/acţiune.

BRD a înregistrat anul trecut un profit net de 465,2 milioane lei (109,7 milioane euro), în scădere cu 7%. Astfel, valoarea dividendelor pe care banca le-ar putea distribui reprezintă 25% din profitul net din 2011.

Banca a acordat anul trecut dividende de 125 milioane lei, respectiv un dividend brut de aproape 0,1795 lei/acţiune, din profitul consemnat în 2010, de 501 milioane lei.

Pe ordinea de zi a AGA figurează şi aprobarea unui program cadru de emitere de obligaţiuni de către BRD pe piaţa locală şi internaţională de capital (MTN - Medium Term Notes), în perioada 2012 - 2015.

Preşedinte-director general al băncii, Guy Poupet spunea la începutul lunii martie că instituţia este pregătită să lanseze programul MTN, singura variabilă fiind momentul oportun, care depinde de condiţiile de piaţă.

Alte subiecte pe ordinea de zi sunt aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an şi a situaţiilor financiare pentru anul trecut.

BRD are un capital social de 696,9 milioane lei, divizat în 696,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu.

Grupul financiar francez Societe Generale este acţionarul majoritar al BRD şi controlează circa 59% din acţiuni. În acţionariat se regăsesc şi cele cinci SIF-uri, cel mai mare pachet, de puţin peste 5% din titluri, fiind deţinut de SIF Oltenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici