Apple reia discuţiile cu OpenAI pentru a introduce pe iPhone funcţii cu inteligenţă artificială generativă

  • Apple a reluat discuţiile cu OpenAI cu privire la utilizarea tehnologiei de inteligenţă artificială generativă a startup-ului pentru a alimenta unele funcţii noi care vor fi introduse în iPhone în cursul acestui an, a anunţat vineri Bloomberg.
  • Gigantul tech din Cupertino a fost mai lent în lansarea unor instrumente ce utilizează inteligenţa artificială.
  • Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat în februarie că firma investeşte "semnificativ" în AI.
205 afișări
Imaginea articolului Apple reia discuţiile cu OpenAI pentru a introduce pe iPhone funcţii cu inteligenţă artificială generativă

Companiile au început să discute termenii unui potenţial acord şi modul în care funcţiile OpenAI ar urma să fie integrate în următorul sistem de operare al Apple pentru iPhone, iOS 18, se arată în raport, citând persoane familiarizate cu acest subiect.

Bloomberg a relatat luna trecută că Apple se află în discuţii pentru a licenţia chatbotul Gemini al Google pentru noi funcţii pe iPhone.

Apple nu a luat o decizie finală cu privire la partenerii pe care îi va folosi şi ar putea ajunge la un acord atât cu OpenAI, cât şi cu Google sau să aleagă un alt furnizor, se arată în raportul Bloomberg.

Apple a fost mai lentă în lansarea unor instrumente ce utilizează inteligenţa artificială generativă, care poate genera răspunsuri asemănătoare cu cele umane la solicitări scrise, decât rivali precum Microsoft şi Google.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat în februarie că firma investeşte "semnificativ" în AI şi că va dezvălui mai multe despre planurile sale de a pune în aplicare această tehnologie în cursul acestui an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici