AVAS va prelua şase companii miniere de la MEF

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va prelua de la Ministerul Economiei şi Finanţelor companiile miniere Cuprumin Abrud, Moldomin Moldova Nouă, Minvest Deva, Băiţa Ştei, Remin Baia Mare şi Minbucovina Vatra Dornei, au declarat, luni, surse oficiale.

1 afișare
Imaginea articolului AVAS va prelua şase companii miniere de la MEF

AVAS va prelua şase companii miniere de la MEF

"AVAS se va ocupa de administrarea, restructurarea, privatizarea şi, după caz, lichidarea celor şase companii", au afirmat sursele citate.

Potrivit surselor, AVAS se va substitui Ministerului Economiei pentru aplicarea strategiilor de restructurare, privatizare şi atragerea de investiţii.

Pentru Cuprumin şi Moldomin, Ministerul Economiei a încheiat în acest an contracte de cooperare cu un consorţiu format din firmele Cuprom, Energomineral şi Ipronef, care s-a angajat să investească peste 240 milioane de euro, în următorii cinci ani.

Din sectorul minier, Ministerul Economiei va mai avea în portofoliu doar companiile carbonifere Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Compania Naţională a Huilei, Societatea Naţională a Cărbunelui Ploieşti şi Compania Naţională a Uraniului Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici