Băsescu: Se pare că ieşim din recesiune

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la TVR1, că România pare să iasă din recesiune, el prognozând o reluare a creşterii economice în primul trimestru al anului 2010.

39 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Se pare că ieşim din recesiune

Băsescu: Se pare că ieşim din recesiune (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Se pare că ieşim din recesiune. Avem în septembrie, faţă de august, o creştere a producţiei industriale cu 21,3%, avem o creştere în construcţii cu 13,2% faţă de august, avem o creştere în comerţul cu autovehicule de 2,8%. Avem şi sectoare cu scădere. Dar agricultura în septembrie este cu 1% mai mare nu faţă de august 2009, ci cu 1% plus faţă de august-septembrie 2008", a spus Băsescu.

Şeful statului a mai spus că estimează că România îşi va relua creşterea economică în primul trimestru al anului 2010.

"Cred că vom avea o scădere economică sub minus 8% în trimestrul trei, ceea ce probabil ne va duce la reluarea creşterii economice undeva în trimestrul I al anului 2010. Ieşim din recesiune fără guvern", a adăugat şeful statului.

Tot în cursul zilei de marţi, la un alt post de televiziune, preşedintele Băsescu a spus că România a depăşit vârful crizei, iar în trimestrul al doilea din 2010 chiar va fi reluată creşterea economică.

"Noi din această criză vom ieşi cu convingerea că nici măcar o criză nu ne poate înfrânge. Nici măcar o mare criză economică. Pentru că România a depăşit stadiul la care era extrem de vulnerabilă. (...) După criză mai rău nu ne poate fi. Este clar că plecăm în sus. Criza asta după mine a fost şi măsura capacităţii noastre de a depăşi greutăţile. Deja vârful crizei s-a depăşit, de acum începem să revenim către creştere economică, iar în trimestrul doi al anului 2010 chiar vom relua din nou creşterea economică. Asta înseamnă că nu ne mai poate înfrânge nimic", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că, faţă de situaţia din 2004, românii trăiesc mai bine şi că în 2014 românii vor avea de două ori mai bună creşterea salariilor şi a pensiilor, decât a fost din 2004 până acum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici