British Petroleum a depus o tranşă de trei mld.dolari într-un fond de despăgubiri pentru dezastrul din Golful Mexic

BP a depus o primă tranşă de trei miliarde de dolari într-un fond care va ajunge la 20 de miliarde de dolari destinat despăgubirilor legate de scurgerea accidentală de petrol din Golful Mexic, în urma finalizării negocierilor cu Departamentul de Justiţie din SUA.

94 afișări
Imaginea articolului British Petroleum a depus o tranşă de trei mld.dolari într-un fond de despăgubiri pentru dezastrul din Golful Mexic

British Petroleum a depus o tranşă de trei mld.dolari într-un fond de despăgubiri pentru dezastrul din Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La presiunea intensă a preşedintelui american Barack Obama, grupul britanic a anunţat în iunie că va înfiinţa un fond pentru plata compensaţiilor destinate victimelor deversării de petrol, cel mai grav accident de acest tip din lume.

Accidentul produs pe 20 aprilie a provocat scufundarea platformei marine şi moartea a 11 angajaţi ai BP.

Pe lângă poluarea mediului, scurgerea de petrol a blocat activităţile de pescuit din zonă şi a afectat turismul în sezonul de vară. În prezent, BP a reuşit să oprească scurgerea de petrol prin îngroparea în ciment a puţului.

Grupul va face o nouă plată de două miliarde de dolari în trimestrul al patrulea.

Ulterior, compania va face un depozit trimestrial de 1,5 miliarde de dolari, până se va ajunge la suma totală de 20 de miliarde de dolari.

BP a suspendat plata dividendelor şi a scos la vânzare active în domeniul petrolului şi gazelor în valoare de 30 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici