Buffett: Euro este sortit eşecului dacă regulile actuale nu vor fi schimbate

Euro este sortit eşecului dacă regulile actuale de funcţionare a uniunii monetare nu vor fi regândite, a declarat vineri miliardarul Warren Buffett, într-un interviu pentru televiziunea Bloomberg.

525 afișări
Imaginea articolului Buffett: Euro este sortit eşecului dacă regulile actuale nu vor fi schimbate

Warren Buffett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sistemul are im defect fundamental fatal. Nu poate supravieţui cu regulile actuale. Asta descoperim. Întrebarea este dacă cele 17 ţări membre pot să se adune pentru a regândi ceva", a spus Buffett, citat de Bloomberg.

Liderii europeni îşi aprofundează legăturile ca reacţie la criza datoriilor prin participarea la programele de salvare a ţărilor cu probleme financiare şi prin promovarea măsurilor de reducere a deficitelor bugetare.

Buffett a arătat că este greu de reparat sistemul, având în vedere numărul mare de ţări care trebuie să se pună de acord.

"Este greu să corectezi ceva când la consultări participă atât de mulţi oameni", a apreciat Buffett.

Zona euro a fost înfiinţată în 1999, de către 11 state, în frunte cu Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici