Bursele europene au deschis miercuri în urcare, după comentariile Rezervei Federale

Bursele europene au deschis miercuri în urcare, după ce Rezerva Federală a SUA a anunţat că va menţine dobânzile aproape de zero şi va lua măsuri pentru susţinerea creşterii economice, transmite Bloomberg.

218 afișări
Imaginea articolului Bursele europene au deschis miercuri în urcare, după comentariile Rezervei Federale

Bursele europene au deschis miercuri în urcare, după comentariile Rezervei Federale (Imagine: Shutterstock)

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 1,8% până la ora 8:02 la Londra (10:02 ora României).

Indicele a pierdut 19% de la maximul acestui an, atins pe 17 februarie, din cauza crizei datoriilor de stat din Europa şi, mai recent, pe fondul temerilor privind situaţia economică din SUA.

Pieţele europene au crescut marţi pentru prima dată în opt şedinţe, datorită zvonurilor că Fed va lua măsuri pentru consolidarea încrederii.

"Angajamentul Fed de a menţine dobânzile (aproape de zero - n.r.) pentru următorii doi ani a fost suficient pentru a transmite un semnal către cumpărători, să reintre în joc. Mulţi vor spera că s-a început să se tragă linie sub prăbuşire şi că atenţia se va putea refocaliza către revenirea creşterii economice globale", comentează un analist al IG Markets, Melbourne.

Dintre cele mai lichide acţiuni în debutul sesiunii, Nestle a urcat cu 2% după ce a raportat vânzări peste estimări, iar Commerzbank s-a apreciat cu 3,7% datorită creşterii profitului din activităţile de bază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici