Camera de Comerţ Americană: Vom vedea investiţii noi dacă avem un guvern stabil şi un preşedinte în acord cu executivul

România ar putea atrage investitori noi anul viitor în contextul conflictelor din Ucraina, dacă în ianuarie va exista un guvern stabil şi un preşedinte care va susţine interesele României şi "în perfect acord" cu Executivul, a declarat luni Nadia Crişan, membru în Consiliul AmCham.

261 afișări
Imaginea articolului Camera de Comerţ Americană: Vom vedea investiţii noi dacă avem un guvern stabil şi un preşedinte în acord cu executivul

Camera de Comerţ Americană: Vom vedea investiţii noi dacă avem un guvern stabil şi un preşedinte în acord cu executivul (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"Dacă investitorii vor vedea în ianuarie un guvern stabil, un preşedinte care va susţine interesele României, în perfect acord sau cât mai aproape de un acord cu Guvernul României, cred că putem discuta despre investiţii noi pe fondul acestor evoluţii din regiune", a spus Crişan într-o conferinţă de presă în care Camera de Comerţ Americană în România - AmCham a prezentat o serie de recomandări adresate candidaţilor la preşedinţie.

Crişan a menţionat că Guvernul a dat o serie de semnale pozitive investitorilor străini, referind-se în special la cei din domeniul auto, prin elaborarea unei scheme de ajutor de stat în acest domeniu, care ar putea fi un factor de atragere de noi investiţii.

"Ajutorul de stat din industria auto reprezintă un semnal important investitorilor din sectorul autor, fie pentru cei care sunt în Ucraina şi sunt într-o etapă de reevaluare, fie companiilor care au nevoie de extinderea capacităţii, în special producătorii de componente auto. Ştim că industria auto nu este într-o situaţie favorabilă, dar aceste investiţii durează 2-3 ani şi ne uităm la o perioadă de + 5 ani", a explicat Crişan.

Şi preşedintele AmCham, Valeriu Nistor, a reiterat ideea asigurării unui mediu de afaceri şi economic stabil, transparent şi cu reguli pentru toţi jucătorii, în vederea atragerii investiţiilor.

"Încrederea în piaţa în care investeşti este foarte importantă. Asta înseamnă predictibilitate, stabilitate şi aceleaşi reguli pentru toţi jucătorii", a explicat Nistor.

Recomandările AmCham sunt reunite sub numele Priorităţi petnru România, concluzia finală a analizei fiind că prioritatea strategică a următorului mandat prezidenţial este nevoia de a defini un model de dezvoltare economică multigeneraţional care să ghideze evoluţia socio-economică a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici