CE aprobă propunerile băncilor privind transferul mai uşor de conturi între instituţiile de credit

Comisia Europeană (CE) a aprobat, luni, o serie de principii, propuse de Comitetul Industriei Bancare Europene, pentru transferul mai uşor al conturilor de la o bancă la alta, propunerile urmând să fie introduse în practică din noiembrie 2009.

19 afișări
Imaginea articolului CE aprobă propunerile băncilor privind transferul mai uşor de conturi între instituţiile de credit

CE aprobă propunerile băncilor privind transferul mai uşor de conturi între instituţiile de credit (Imagine: Mediafax Foto)

Măsurile avizate de CE se referă la transferul conturilor între băncile din acelaşi stat membru UE.

Codul de principii prevede ca noua bancă să ofere asistenţă clientului care doreşte transferul contului, iar CE se aşteaptă ca procesul să fie, în general, lipsit de taxe.

Uniunea Europeană (UE) a ameninţat că va recurge la reglementarea sectorului dacă băncile nu întocmesc un cod care să fie valabil în toate cele 27 de state membre.

"Sunt mulţumit că industria bancară europeană şi-a asumat sarcina de autoreglementare privind această iniţiativă, importantă pentru cetăţenii europeni. Cred că după implementarea de către toate băncile europene, principiile vor creşte mobilitatea şi vor stimula competiţia", a declarat comisarul pentru Pieţe Interne, Charlie McCreevy.

Mai mult de jumătate dintre consumatorii din UE susţin că au plătit mai puţin pentru serviciile financiare după schimbarea băncii, a adăugat comisarul pentru Protecţia Consumatorului, Meglena Kuneva.

Comitetul Industriei Bancare Europene este o organizaţie în componenţa căreia intră mai multe asociaţii importante ale băncilor din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici