Cele mai slabe economii ale lumii

Madagascar, urmat de Armenia şi Guineea au, la ora actuala, cele mai slabe economii din lume. Statistica revistei americane Forbes a fost realizată pe baza mediei pe trei ani a produsului intern brut, pe un eşantion de 177 de ţări. Astfel, pentru a desemna topul celor mai slabe economii la nivel global, s-au luat în calcul PIB-ul pe cap de locuitor, dar şi balanţa comercială, o măsură prin care se arată ce procent joacă importurile unei ţări faţă de nivelul exporturilor.

310 afișări
Imaginea articolului Cele mai slabe economii ale lumii

Cele mai slabe economii ale lumii (Imagine: Incont.ro)

Topul de anul acesta nu suferă modificari semnificative faţă de cel din 2010. Ţări precum Ghana sau Zimbabwe şi-au revizuit activităţile economice şi au lăsat locul de "cele mai slabe economii ale lumii" altor state, precum Armenia sau Jamaica, care au decăzut foarte mult, odată cu instalarea crizei financiare globale.

În schimb, Madagascar şi Nicaragua şi-au câştigat poziţiile ruşinoase din cauza incapacităţii guvernatorilor lor. Astfel, nu constituie nici o surpriză faptul că 8 din cele 10 cele mai slabe economii sunt prezente pe ultimele locuri din topul ţărilor cu indicele mare de perceptie al corupţiei, conform datelor Transparency International's Global Corruption Perceptions Index.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici