Video China iese din criza coronavirus şi intră în criza economică

  • China are cea mai mare recesiune din ultimii 40 de ani
  • În primele trei luni ale anului PIB-ul a scăzut cu aproape 7%
  • Economiştii estimează că numărul celor care îşi vor pierde locul de muncă ar putea ajunge la 80 de milioane
9695 afișări
Gigantul asiatic iese din criza coronavirusului şi intră în cea mai mare recesiune din ultimii 40 de ani.

Economia Chinei este grav bolnavă: cel puţin 30 de milioane de localnici vor fi şomeri la sfârşitul anului, iar cei mai pesimişti anunţă chiar 80 de milioane de oameni fără serviciu.

În ciuda faptului că economia a repornit, afacerile îşi revin cu greu. 
 
„Pierdem bani zilnic, chiar dacă am redeschis. Va fi foarte dificil pentru noi”, spune Li Meng, proprietarul unui restaurant.
 
„Voi fi cu siguranţă mai cumpătat. Nu voi cheltui bani pe lucruri inutile. Voi pune banii la bancă pentru a-i avea în caz de nevoie. Dacă aş fi făcut asta până acum, nu aş fi fost atât de îngrijorat acum”, declară la rândul său Zhang Lizhou, marketing manager.
 
Ca să readucă la viaţă a doua economie a lumii, autorităţile din China ar trebui să împrumute, doar din obligaţiuni, aproape 300 de miliarde de euro, au calculat economiştii din Occident.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici