Cine doreşte burger cu carne artificială? CEO Upside Foods: "Fabricarea cărnii artificiale este similară cu producerea berii"

Ce se întâmplă dacă ar exista o modalitate de a mânca carne fără a cultiva şi a ucide miliarde de vaci, capre, oi, găini, porci şi curcani în fiecare an, contribuind la criza climatică şi riscând un nivel ridicat de obezitate globală?

1002 afișări
Imaginea articolului Cine doreşte burger cu carne artificială?  CEO Upside Foods: "Fabricarea cărnii artificiale este similară cu producerea berii"

UPSIDE Foods, Facebook

„Carnea artificială cultivată în laborator este carne adevărată. Este crescută direct din celule animale”, a declarat Uma Valeti, fondator şi CEO Upside Foods, printr-un e-mail adresat către CNN .

„Aceste produse nu sunt vegane, vegetariene sau pe bază de plante – sunt carne adevărată, dar nu din carne de animal ucis”.

„Procesul de fabricare a cărnii artificiale este similar cu fabricarea berii, dar în loc să cultivăm drojdie sau microbi, creştem celule animale”, a adăugat Valeti.

„De acolo, punem aceste celule într-un mediu curat şi controlat şi le hrănim cu nutrienţi esenţiali de care au nevoie pentru a se reproduce în mod natural”, a spus Valeti. „În esenţă, putem recrea şi multiplica celule care există în mod natural în corpul unui animal”.

Consumul mai scăzut de carne animală, precum cea de vită, poate ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Este carne fără animale sacrificate”, a declarat Christiana Musk, fondatoarea Flourish*ink, în iunie 2022, la conferinţa Life Itself , un eveniment de sănătate şi bunăstare, prezentat în parteneriat cu CNN. Flourish*ink este o platformă pentru organizarea conversaţiilor despre viitorul alimentaţiei. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici