Creşterea economică va trebui să se bazeze pe cererea internă - Păuna, Banca Mondială

Creşterea economică va trebui să se bazeze pe mobilizarea resurselor interne, iar majorarea preconizată a salariilor va avea un rol important în stimularea cererii începând din 2011, dar un rol important în revenirea PIB îl poate avea şi atragerea fondurilor europene, în opinia lui Cătălin Păuna, senior economist al biroului Băncii Mondiale din România, informează Ziarul Financiar.

20 afișări
Imaginea articolului Creşterea economică va trebui să se bazeze pe cererea internă - Păuna, Banca Mondială

Creşterea economică va trebui să se bazeze pe cererea internă - Păuna, Banca Mondială (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Creşterea economică va trebui să se bazeze pe cererea internă. Creşterea preconizată a salariilor va avea un rol important în stimularea cererii interne agregate începând de anul viitor.

"Totodată, fondurile europene sunt resurse importante ce pot fi absorbite de România. Este necesară înlăturarea obstacolelor pentru dezvoltarea sectorului privat, care a înregistrat o ajustare masivă. Sper să învăţăm din lecţiile crizei", a explicat Păuna după o videoconferinţă în care Kaspar Richter, senior economist al Băncii Mondiale, a prezentat raportul periodic al băncii cu privire la situaţia economică din cele mai noi state membre ale Uniunii Europene - UE 10.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici