Directorul care a concediat 900 de oameni prin Zoom trebuie să plece din companie: „Ţi se întoarce stomacul pe dos!”

  • Vishal Garg este director general la Better.com.
  • A revenit la ştiri cu un caz paradoxal: a concediat 900 de oameni prin Zoom, deci cu un simplu apel video.
  • Acum, el este cel care trebuie să părăsească compania.
12377 afișări
Imaginea articolului Directorul care a concediat 900 de oameni prin Zoom trebuie să plece din companie: „Ţi se întoarce stomacul pe dos!”

Vishal Garg

Better.com este o companie americană care oferă online credite ipotecare şi produse de asigurare. „What you need, when you need it”, este sloganul de pe site. A fost evaluată de Forbes la peste 7 miliarde de dolari.

Pe 7 decembrie, Garg, omul de afaceri de origine indiană care a condus-o, a stârnit un scandal mondial, după ce a trimis acasă 90% din personal, adică 900 de persoane, cu un singur apel.

„Dacă sunteţi în acest apel video, sunteţi în grupul nefericit pe care îl concediem”, a spus el, o frază devenită acum celebră. „Angajarea dumneavoastră se încheie aici, cu efect imediat”, a încheiat directorul.

„Mă faceţi de ruşine”

Motivarea „sentinţei”: ineficienţă, în condiţiile muncii de acasă. „Munceşti doar două ore pe zi şi eşti neproductiv”, le-a spus el angajaţilor. Şi a fost dur, potrivit Forbes: „Sunteţi al naibii de lenţi, o grămadă de delfini proşti. Mă faceţi de ruşine!”.

Demiterea în masă a devenit virală pe reţelele de socializare.

Însuşi Garg este cel care trebuie să împacheteze cutiile acum, după ce angajaţii au reacţionat cu declaraţii pe reţelele de socializare. Oficial, managerul-antreprenor s-a dat deoparte în mod voluntar. Neoficial, a trebuit să plece. Locul lui i-a revenit lui Kevin Ryan, directorul financiar care comentase astfel concedierea în masă, la CNN:

„Ţi se întoarce stomacul pe dos, mai ales în această perioadă a anului”. Better.com a primit recent o majorare de capital de 750 de milioane de dolari.

„Eram bun la matematică”

Compania a scris un e-mail angajaţilor: „Domnul Vishal Garg a făcut un pas înapoi şi va lua o pauză din responsabilităţile sale de CEO. Mai avem mult de lucru şi sperăm că toţi angajaţii vor putea reveni, pentru a se concentra pe clienţii noştri şi a se ajuta reciproc, pentru a crea o companie grozavă, de care să fim mândri”. Potrivit unor surse, debutul pe bursă al companiei Better.com, aşteptat pentru luna decembrie, a fost blocat.

Născut în India şi mutat la New York, Queens împreună cu familia, la vârsta de 7 ani, Vishag a studiat finanţele şi afacerile internaţionale, făcându-şi mâna cu o companie pe care a fondat-o, dar intrată în faliment odată cu criza financiară din 2009 (MyRichUncle, „unchiul meu bogat ").

Genialul Garg afirmă că are „o superputere”, la propriu: „Superputerea mea este că eram bun la matematică şi bun la identificarea unei oportunităţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici