Firmele de panificaţie au majorat preţul pâinii

Firmele de morărit şi panificaţie au început, unele chiar săptămâna trecută, să majoreze preţul pâinii şi al altor produse specifice, cu 3-10%, în funcţie de zonă, decizia având la bază evoluţia ascedentă a costurilor de achiziţie a grâului şi a făinii în ultima lună.

20 afișări
Imaginea articolului Firmele de panificaţie au majorat preţul pâinii

Firmele de panificaţie au majorat preţul pâinii

"Am crescut preţul la raft, începând cu 1 august, cu 3,4% la produsele de panificaţie, în condiţiile în care preţul grâului a crescut în ultima lună cu 39-40%, iar cel al făinii, cu 35-36%. Cred că evoluţia preţului la pâine va urma tendinţa preţului grâului, dacă nu va fi redus TVA", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al Pambac Bacău, Alin Giurea.

Giurea a adăugat că firma pe care o conduce a încheiat contracte pentru 36-37.000 de tone de grâu din import, la o capacitate totală de 120.000 de tone pe an.

"Este mai avantajos la import. Pe piaţa internă, nimeni nu vinde grâu", a spus directorul Pambac.

Şi compania Dobrogea din Constanţa a majorat preţul pâinii, cu 6%, încă de săptămâna trecută. Potrivit directorului de vânzări al producătorului, Otilia Stanciu, o eventuală nouă creştere a preţului va fi decisă în funcţie de evoluţia preţului grâului.

În ceea ce priveşte compania Vel Pitar, decizia de majorare a preţului a fost luată diferit, în funcţie de fabrică, în unele zone nivelul rămânând nemodificat. În judeţele Iaşi, Argeş şi Vâlcea, tarifele au fost majorate săptămâna trecută, iar în Bucureşti ele au fost modificate de la 1 august.

Preţul pâinii va fi modificat în curând şi de firma de panificaţie Primăvara din Bucureşti, directorul fabricii, Mario Diaconescu, menţionând că această măsură va fi luată cu siguranţă în cursul lunii august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici