FMI: Revizuirea activelor toxice din SUA, Europa şi Japonia poate ajunge la 4.100 miliarde dolari

Revizuirea în scădere a activelor toxice deţinute de bănci şi instituţii financiare din Statele Unite, Europa şi Japonia ar putea ajunge la 4.100 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional (FMI).

23 afișări
Imaginea articolului FMI: Revizuirea activelor toxice din SUA, Europa şi Japonia poate ajunge la 4.100 miliarde dolari

FMI: Revizuirea activelor toxice din SUA, Europa şi Japonia poate ajunge la 4.100 miliarde dolari

Este pentru prima oară de la debutul crizei financiare, în 2007, când Fondul include în analizele sale estimări referitoare la creditele neperformante şi datoriile provenite din Japonia şi Europa.

În raportul FMI privind Stabilitatea Financiară Mondială se arată că băncile au avut nevoie de suplimentarea capitalului pentru a suporta revizuirea în scădere a valorii activelor şi pentru refacerea încrederii în sectorul financiar.

Băncile la nivel mondial au obţinut până în prezent capital suplimentar de circa 900 de miliarde de dolari, din care aproximativ jumătate a fost sub formă de împrumuturi guvernamentale de urgenţă.

FMI anticipează că revizuirea în scădere a valorii activelor originare din SUA va ajunge la 2.700 de miliarde de dolari, cu mult peste suma de 2,2 miliarde de dolari prevăzută în ianuarie. Majorarea semnificativă reflectă pierderile din intervalul octombrie 2008-ianuarie 2009.

La nivel mondial, cea mai mare parte a revizuirilor vor avea loc la bănci. Astfel, FMI estimează că modificarea în sens negativ a valorii împrumuturilor şi titlurilor deţinute de bănci ar putea fi de 2.800 de miliarde de dolari, iar circa o treime din revizuiri au fost deja efectuate.

Potrivit Fondului, băncile americane au modificat deja în scădere activele cu circa 510 miliarde de dolari, iar alte revizuiri de 550 miliarde de dolari sunt aşteptate în următorii doi ani.

În zona euro, revizuirile de active au totalizat 154 miliarde de dolari şi alte măsuri de acest fel, de 750 miliarde de dolari, sunt aşteptate în 2010.

În Marea Britanie, pierderile din credite au fost de 110 miliarde de dolari, iar alte revizuiri de 200 de miliarde de dolari sunt posibile în intervalul 2009/2010, potrivit estimărilor FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici