Gazprom anulează dividendele pentru prima dată din 1998, acţiunile se prăbuşesc

Compania rusă Gazprom a decis să nu plătească dividende pentru rezultatele de anul trecut, fiind pentru prima dată din 1998 când nu va plăti dividende, ceea ce a făcut ca acţiunile sale să se prăbuşească cu 24%, scrie Reuters.

1623 afișări
Imaginea articolului Gazprom anulează dividendele pentru prima dată din 1998, acţiunile se prăbuşesc

Gazprom anulează dividendele pentru prima dată din 1998, acţiunile se prăbuşesc

"Acţionarii au decis că, în situaţia actuală, nu este recomandabil să plătească dividende pe baza rezultatelor din 2021", a declarat directorul general adjunct Famil Sadygov.

"Priorităţile Gazprom sunt în prezent implementarea programului său de investiţii, inclusiv gazificarea regională a Rusiei", a spus el.

Acţiunile Gazprom s-au prăbuşit cu 24% în urma acestei decizii, care a anulat o recomandare a consiliului de administraţie de a plăti un dividend de 52,53 ruble pe acţiune, în ceea ce ar fi fost cea mai mare plată a sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gazprom,
dividende,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici