Guvernul intenţionează să externalizeze operaţiunile de evaluare şi derulare a proiectelor UE

Guvernul intenţionează să externalizeze operaţiunile de evaluare şi derulare a proiectelor finanţate din fonduri europene, astfel încât aceste atribuţii să nu mai revină doar autorităţilor guvernamentale de management, ca în prezent, potrivit premierului Victor Ponta.

990 afișări
Imaginea articolului Guvernul intenţionează să externalizeze operaţiunile de evaluare şi derulare a proiectelor UE

Guvernul intenţionează să externalizeze operaţiunile de evaluare şi derulare a proiectelor UE (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Am discutat cu cei de la Banca Mondială şi cred foarte mult în expertiză externă, pentru că e greu ca doar din interior să faci reforma. Chiar cred că trebuie expertiză externă. La fonduri europene, chiar cred că trebuie să învăţăm din experienţa altor ţări şi să externalizăm cât putem de mult din evaluarea proiectelor. Ţinem totul la autorităţile de management, la acei funcţioari care sunt plătiţi cât sunt plătiţi, când poţi să externalizezi - şi Comisia Europeană îţi dă voie - cât mai mult din operaţiunile de evaluare şi derulare a proiectelor. Nu cred în ideea cu statul care e din ce în ce mai mare şi mai punem încă un controlor peste încă un controlor care îl controlează pe al treilea controlor. Cred că există foarte multe metode mult mai flexibile de expertiză externă", a spus Ponta la Antena 3.

El a arătat că Guvernul va avea în luna decembrie o nouă discuţie cu oficialii Băncii Mondiale despre un tip de monitorizare şi expertiză externă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici