În 3 - 9 luni economia va suferi o deteriorare. De unde vin cele mai mari riscuri în opinia analiştilor?

Bursa de la Bucureşti a anticipat în ultimii ani destul de fidel tendinţa de ansamblu a economiei naţionale şi a fost singurul indicator care a prevestit încă din vara anului 2007 criza financiară şi scăderea economică amplă pe care România a suferit-o în anii următori.

1010 afișări
Imaginea articolului În 3 - 9 luni economia va suferi o deteriorare. De unde vin cele mai mari riscuri în opinia analiştilor?

În 3 - 9 luni economia va suferi o deteriorare. De unde vin cele mai mari riscuri în opinia analiştilor? (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

În contextul scăderilor din ultimele şase luni de pe bursă care au şters un sfert din valoarea indicelui de referinţă al bursei, BET-C, se pune întrebarea dacă această evoluţie este un indiciu că economia îşi va pierde creşterea şi aşa fragilă pe care o are în acest moment.

PIB-ul României a crescut cu numai 1,6% şi 1,4% în primele două trimestre ale acestui an.

În general, între evoluţia bursei de la Bucureşti şi cea a PIB-ului României există o corelaţie puternică, tendinţa bursei văzându-se în evoluţia economică cu o întârziere de circa 3 - 9 luni.

Citeşte mai mult pe www.zf.ro


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici