În primăriile rurale ar putea fi instalate chioşcuri cu informaţii despre accesarea fondurilor UE

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) vrea să înfiinţeze un sistem de info-chioşcuri în sediile primăriilor din zona rurală, pentru a oferi agricultorilor informaţii despre accesarea fondurilor europene, a anunţat, luni, instituţia.

62 afișări
Imaginea articolului În primăriile rurale ar putea fi instalate chioşcuri cu informaţii despre accesarea fondurilor UE

În primăriile rurale ar putea fi instalate chioşcuri cu informaţii despre accesarea fondurilor UE

"Scopul programului iniţiat de MADR este de a creşte eficienţa şi de a simplifica procedurile de completare a cererilor de sprijin din fonduri europene. Informarea la nivel local cu privire la programele finanţate din fonduri comunitare este o prioritate a Ministerului Agriculturii, iar acest program vine în completarea campaniilor de informare derulate de instituţiile subordonate", se arată în comunicatul MADR.

Achiziţionarea, instalarea de terminale şi mentenanţa acestora vor fi finanţate de către MADR prin programele de asistenţă tehnică prevăzute din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

"De asemenea, la nevoie, Ministerul Agriculturii ar putea finanţa un abonament pentru Internet necesar funcţionării corespunzătoare a acestor info-chioşcuri", precizează MADR.

Pentru implementarea acestui proiect, Ministerul Agriculturii propune semnarea unui acord cu Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru a facilita colaborarea cu Prefecturile şi Consiliile Locale.

"Agricultorii care vor dori să acceseze informaţiile puse la dispoziţie prin intermediul info-chioşcurilor vor fi îndrumaţi de către angajaţii instituţiilor aflate în subordinea celor două ministere implicate în acest proiect", potrivit ministerului de resort.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici