Investiţie germană de un miliard de dolari într-o fabrică de componente auto din China

Bosch, compania germană de inginerie şi tehnologie, plănuieşte să investească un miliard de dolari pentru a produce componente pentru vehiculele care folosesc noi tehnologii. Investiţia se va face în China, cea mai mare piaţă auto din lume.

864 afișări
Imaginea articolului Investiţie germană de un miliard de dolari într-o fabrică de componente auto din China

Investiţie germană de un miliard de dolari într-o fabrică de componente auto din China

Compania germană plănuieşte să construiască o unitate de cercetare, dezvoltare şi producţie de componente pentru vehiculele care nu folosesc energia clasică şi au tehnologie de conducere automată în Suzhou, un oraş din estul Chinei, a anunţat Bosch prin intermediul unui comunicat citat de CNN.

Compania intenţionează să investească aproximativ un miliard de dolari în proiect în următorii ani. Prima parte a noii unităţi ar urma să fie finalizată până la jumătatea anului 2024.

„China este cea mai mare piaţă auto din lume, plină de promisiuni şi vitalitate. În calitate de întreprindere multinaţională, trebuie să folosim pe deplin capacitatea locală de cercetare şi dezvoltare şi capacitatea de producţie a ţării", a declarat Stefan Hartung, preşedintele consiliului de administraţie al Bosch, în comunicat.

Bosch este prezentă în China din 1909 şi are aproximativ 55.000 de angajaţi în această ţară.

Anunţul vine la două luni după ce cancelarul german Olaf Scholz a vizitat China împreună cu o echipă de antreprenori de top. Aceasta a fost prima vizită a unui lider G7 în China în ultimii trei ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bosch,
investiţie,
china

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici