Marile bănci ale lumii îşi mută sediile centrale pe Europa în Frankfurt ca urmare a Brexit-ului

Frankfurt va deveni cel mai mare câştigător al luptei pentru mii de locuri de muncă venite de la băncile din Londra, care îşi vor muta sediile din capitala Marii Britanii în oraşul german, pentru a avea acces permanent la piaţa unică după Brexit, relatează Bloomberg.

7924 afișări
Imaginea articolului Marile bănci ale lumii îşi mută sediile centrale pe Europa în Frankfurt ca urmare a Brexit-ului

Marile bănci ale lumii îşi mută sediile centrale pe Europa în Frankfurt ca urmare a Brexit-ului

Londra ar putea pierde 10.000 de locuri de muncă bancare şi 20.000 de funcţii în serviciile financiare, pe măsură ce clienţii mută 1.800 de miliarde de euro active din Marea Britanie, pe fondul Brexit-ului.

Implicaţiile pentru Marea Britanie sunt substanţiale, deoarece finanţele şi serviciile profesionale conexe aduc în jur de 248 de miliarde de dolari pe an, reprezentând 12% din economia britanică.

Băncile Morgan Stanley, Citigroup Inc., Standard Chartered Plc. şi Nomura Holdings Inc. au ales oraşul german ca sediu central din Uniunea Europeană, pentru a asigura accesul permanent la piaţa unică.

Goldman Sachs Group Inc. şi UBS Group AG analizează luarea unei decizii similare, au declarat surse citate de Bloomberg.

HSBC Holdings Plc este cea mai mare bancă non-franceză de până acum care optează pentru Paris în locul Londrei, în timp ce Barclays Bank Plc a ajuns la Dublin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici