Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat la ce nivel a fost deficitul bugetar la zece luni

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a spus, marţi, într-o declaraţie de presă, că deficitul bugetar la finele lunii octombrie este la nivelul de 2,2% din PIB, astfel că România se va încadra în ţinta de 3% din PIB, în acest an.

1202 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat la ce nivel a fost deficitul bugetar la zece luni

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat cât a fost deficitul bugetar la zece luni

Valoarea acestui deficit este de 21 de miliarde de lei, a mai precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, marţi, în declaraţia de presă.

Ministrul Finanţelor Publice a subliniat că România se va încadra în ţinta de deficit, astfel că nu există riscul de a intra în procedura de deficit excesiv.

„La nivel european vor fi astfel de măsuri, pentru că ei au spus cei de la Comisie că trebuie luate astfel de măsuri. Este posibil, procedural, Comisia se spună ţara sau ţările X sau Y n-au luat astfel de măsuri, trebuie să ia astfel de măsuri şi se va vedea în bugetul pe 2019”, a explicat Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici