Naftogaz nu are bani să plătească gazele ruseşti primite în decembrie

Compania ucraineană Naftogaz nu are bani să plătească gazele primite din Rusia în decembrie, a declarat, miercuri, preşedintele Ucrainei, Victor Iuşcenko, care a cerut sprijinul băncii centrale.

21 afișări
Imaginea articolului Naftogaz nu are bani să plătească gazele ruseşti primite în decembrie

Naftogaz nu are bani să plătească gazele ruseşti primite în decembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Naftogaz nu are fondurile de peste 900 de milioane de dolari care trebuie plătite Rusiei până la 11 ianuarie. În această situaţie, sunt obligat să vă cer să găsiţi o soluţie de rezolvare a problemei prin intermediul achiziţiei de titluri de Trezorerie", a afirmat Iuşcenko într-o scrisoare adresată preşedintelui Băncii Naţionale a Ucrainei.

Cererea nu ar trebui să întâmpine probleme, având în vedere relaţiile bune între preşedinte şi şeful băncii centrale, potrivit AFP.

În scrisoare, Iuşcenko atribuie problemele cu care se confruntă Naftogaz activităţii necorespunzătoare a guvernului şi a premierului Iulia Timoşenko, cu care va concura la alegerile prezidenţiale din 17 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici