Profitul brut al Piraeus Bank România a crescut cu 88% la nouă luni, la 6,8 milioane euro

Profitul brut al Piraeus Bank România a urcat cu 88% în primele nouă luni, la 6,8 milioane de euro, de la 3,6 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinut mai ales de scăderea provizioanelor şi creşterea volumului de credite acordate.

144 afișări
Imaginea articolului Profitul brut al Piraeus Bank România a crescut cu 88% la nouă luni, la 6,8 milioane euro

Profitul brut al Piraeus Bank România a crescut cu 88% la nouă luni, la 6,8 milioane euro (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Piraeus Bank România a înregistrat rezultate bune în primele nouă luni, reuşind o creştere semnificativă a profitului faţă de primele nouă luni din 2013. Rezultatul a fost susţinut de scăderea cu aproape 2,5 puncte procentuale a portofoliului de credite neperformante, de reducerea nevoii de provizionare, precum şi de optimizarea activităţii tuturor liniilor de business ale băncii, manifestată în special prin creşterea volumului de credite acordate segmentelor Corporate şi IMM şi intensificarea activităţii de atragere de surse", a declarat Cătălin Pârvu, director general al Piraeus Bank Romania, într-un comunicat al instituţiei financiare.

La 30 septembrie, activele Piraeus Bank România se situau la aproximativ 2,06 miliarde euro, fiind cu 14% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

Volumul creditelor acordate în primele nouă luni a crescut cu 9% faţă de rezultatul obţinut în urmă cu un an, ajungând la aproximativ 1,5 miliarde euro.

Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank România depăşea, la 30 septembrie, 1,1 miliarde de euro, fiind cu 16% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Provizioanele băncii au scăzut cu 11% la sfârşitul lui septembrie 2014, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 324 milioane euro.

La 30 septembrie, Piraeus Bank România deservea aproape 300.000 de clienţi şi deţinea o reţea formată din 130 de sucursale.

În luna aprilie a anului trecut, omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a încheiat acord cu Piraeus Bank pentru cumpărarea subsidiarei ATE Bank România, în schimbul a 10,3 milioane de euro pentru 93,27% din acţiuni.

Ulterior, cei mai mulţi clienţi ai ATE Bank au fost transferaţi către Piraeus Bank, care preluase ATE în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici