România şi Ungaria vor construi o linie feroviară de mare viteză

Guvernul României şi cel al Ungariei au convenit, miercuri, să construiască în comun o linie de cale ferată, de mare viteză, pe ruta Budapesta-Bucureşti-Constanţa, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

3 afișări
Imaginea articolului România şi Ungaria vor construi o linie feroviară de mare viteză

România şi Ungaria vor construi o linie feroviară de mare viteză

Attila Cseke, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului, a declarat, săptămâna trecută, că partea ungară are un proiect de construcţie a unei linii de cale ferată de mare viteză, pornind de la Paris şi până la Budapesta, cu tranzit prin Viena, la care Românie doreşte să se conecteze.

Membrii celor două Guverne s-au întâlnit, miercuri, în a treia şedinţă comună din ultimii doi ani, având ca teme prioritare de discuţie dezvoltarea infrastructurii de transport prin simplificarea şi fluidizarea traficului rutier şi feroviar dintre cele două state, atât a celui de persoane, cât şi a celui de mărfuri, construirea în comun a unei linii de cale ferată, de mare viteză, pe ruta Budapesta-Bucureşti-Constanţa, extinderea domeniilor în care românii pot fi angajaţi în Ungaria fără un permis de muncă, susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen, punerea în valoare a patrimoniului cultural al românilor din Ungaria, respectiv al minorităţii maghiare din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici