Sfârşitul motorului cu combustie internă. Germania va susţine oficial planul Comisiei Europene de a interzice complet vânzarea de maşini pe benzină şi diesel din 2035

Guvernul german va susţine în mod oficial un mandat conform căruia doar vehiculele cu emisii zero pot fi vândute în UE începând cu 2035, a declarat ministrul mediului Steffi Lemke pentru POLITICO.

1596 afișări
Imaginea articolului Sfârşitul motorului cu combustie internă. Germania va susţine oficial planul Comisiei Europene de a interzice complet vânzarea de maşini pe benzină şi diesel din 2035

Sfârşitul motorului cu combustie internă. Germania va susţine oficial planul Comisiei Europene de a interzice complet vânzarea de maşini pe benzină şi diesel din 2035

Declaraţia Berlinului va fi făcută joi, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de mediu din UE, şi marchează o etapă importantă pentru cea mai mare economie a Europei, care s-a opus mult timp obiectivelor stricte de poluare pentru industria auto. Aceasta aliniază Germania în rândul ţărilor care doresc să interzică vânzarea de vehicule poluante fie până în 2035, fie mai devreme.

"Noul guvern german susţine proiectul Comisiei Europene şi, prin urmare, sprijină pe deplin sfârşitul motorului cu combustie internă [pentru autoturisme şi camionete] în UE începând cu 2035", a declarat Lemke, ministrul în coaliţie din partea Partidului Verzilor, într-un interviu.

În acordul de coaliţie de anul trecut dintre Verzii, Social-Democraţii şi Liberal-Democraţii germani, partidele au cerut încetarea vânzării de maşini pe benzină şi diesel, dar pactul a inclus, de asemenea, o clauză prin care se solicitau eforturi pentru a permite ca maşinile să continue să folosească combustibili alternativi - combustibili sintetici care sunt asemănători din punct de vedere chimic cu combustibilii fosili - după 2035.

Însă Lemke a declarat că Berlinul va susţine acum în mod clar poziţia iniţială a Comisiei, care nu lasă loc pentru combustibili alternativi. Guvernul susţine "toate elementele" propunerilor Comisiei, a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici