Studiu: Cum este finanţată puşculiţa de război a lui Putin?

Încasările europene din petrol sporesc puşculiţa de război a lui Putin cu 285 de milioane de dolari pe zi, arată studiul publicat de The Guardian.

4142 afișări
Imaginea articolului Studiu: Cum este finanţată puşculiţa de război a lui Putin?

Studiu: Cum este finanţată puşculiţa de război a lui Putin?

Războiul lui Vladimir Putin din Ucraina este susţinut de 285 de milioane de dolari în plăţi pentru petrol făcute în fiecare zi de către ţările europene, a constatat o nouă analiză a thinktank-ului T&E.

Rusia a primit anul trecut 104 de miliarde de dolari din exporturile sale de ţiţei, benzină şi motorină către Europa, de două ori mai mult decât suma pe care a încasat-o din transporturile de gaze, potrivit studiului.

Analiza ONG-ului european a fost publicată cu puţin timp înainte ca SUA şi Marea Britanie să interzică importurile de petrol ruseşti şi pe măsură ce Shell a anunţat planurile de a închide benzinăriile ruseşti şi achiziţiile spot de petrol.

„Gazul este de înţeles o îngrijorare, dar petrolul este cel care finanţează războiul lui Putin”, a spus William Todts, directorul T&E. 

Viceprim-ministrul Rusiei, Alexander Novak, a declarat luni că orice respingere a petrolului rusesc ar avea „consecinţe catastrofale” şi ar putea duce la preţuri până la 300 de dolari pe baril.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici