Toţi carburanţii comercializaţi de Rompetrol vor costa peste patru lei pe litru

Rompetrol va majora, marţi, pentru perioada 13-18 mai, preţurile carburanţilor cu 0,08 lei pe litru, toate tipurile de combustibili comercializaţi în reţeaua de benzinării a companiei ajungând, astfel, la peste patru lei pe litru.

12 afișări
Imaginea articolului Toţi carburanţii comercializaţi de Rompetrol vor costa peste patru lei pe litru

Toţi carburanţii comercializaţi de Rompetrol vor costa peste patru lei pe litru (Imagine: Mediafax Foto)

Noul preţ al motorinei Efix Euro 4 va fi 4,43 lei pe litru, în urcare cu 1,84%, în timp ce sortimentul Super Euro 5 va costa cu 1,73% mai mult, respectiv 4,71 lei, a anunţat luni compania.

Cele mai mari creşteri ale preţurilor, de 2%, sunt înregistrate în cazul benzinelor Premium Euro 4 şi Efix 95.

Totodată, benzinele Premium Euro 4, Efix 95 şi Euro Super 98 fără plumb vor costa 4,08 lei, 4,04 lei, respectiv 4,66 lei pe litru.

În urmă cu o săptămână, Petrom, compania cu cea mai mare reţea de benzinării din România, a majorat semnificativ preţurile de referinţă la toate sortimentele de carburanţi, cu 0,12 lei/litru, dar unele sortimente se menţin sub pragul de patru lei pe litru.

La începutul anului, preţul la pompă al motorinei a trecut de cel al benzinei, în principal din cauza majorării accizei pentru acest tip de carburant şi a cotaţiilor record înregistrate de petrol pe pieţele internaţionale. Barilul de petrol a depăşit, săptămâna trecută, nivelul record de 126 dolari, care s-a menţinut şi în prima parte a zilei de luni, 12 mai.

Rompetrol, care opereză în România peste 300 de benzinării, este controlat, din 2007, de grupul KazMunaiGaz din Kazahstan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici