UE începe să lucreze la extinderea sancţiunilor împotriva Iranului, afirmă Borrell

Unele state membre ale UE au cerut extinderea sancţiunilor împotriva Iranului ca răspuns la atacul asupra Israelului, iar serviciul diplomatic al blocului va începe să lucreze la această propunere, a declarat marţi şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, citat de Reuters.

102 afișări
Imaginea articolului UE începe să lucreze la extinderea sancţiunilor împotriva Iranului, afirmă Borrell

UE începe să lucreze la extinderea sancţiunilor împotriva Iranului, afirmă Borrell

Borrell a făcut declaraţii după o videoconferinţă de urgenţă a miniştrilor de externe din UE, convocată pentru a discuta repercusiunile atacului.

„Unele state membre au propus... adoptarea unei extinderi a măsurilor restrictive împotriva Iranului”, a declarat Borrell. „Voi trimite Serviciului de Acţiune Externă solicitarea de a începe activitatea necesară legată de aceste sancţiuni”, a adăugat el.

Borrell a declarat că susţine propunerea şi că diplomaţii vor lucra la ea în zilele următoare, astfel încât miniştrii să o poată discuta din nou la o reuniune care va avea loc luni la Luxemburg.

Reuters notează că Germania, Franţa şi alţi câţiva membri ai UE au susţinut public o astfel de propunere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
borell,
sancţiuni,
iran

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici