Yahoo preferă vânzarea activelor din Asia, decât să fie preluată de un grup de cumpărători

Yahoo! preferă să vândă activele deţinute în Asia şi să distribuie fondurile obţinute acţionarilor, decât să fie preluată de un grup de cumpărători, potrivit mai multor surse apropiate situaţiei, transmite Bloomberg.

187 afișări
Imaginea articolului Yahoo preferă vânzarea activelor din Asia, decât să fie preluată de un grup de cumpărători

Yahoo preferă vânzarea activelor din Asia, decât să fie preluată de un grup de cumpărători (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest scenariu apare ca cea mai probabilă opţiune pentru Yahoo! şi ar putea permite companiei să plătească dividende speciale sau să răscumpere acţiuni, au spus sursele.

Acţiunile Yahoo! s-au apreciat cu 28% după concedierea directorului general Carol Bartz la începutul lui septembrie, astfel încât compania a devenit o ţintă mai scumpă de preluare.

Yahoo! analizează opţiunile strategice în paralel cu căutarea unui înlocuitor pentru Bartz, care nu a reuşit să stimuleze creşterea veniturilor şi să protejeze compania de servicii pe Internet de concurenţa Google şi Facebook.

Co-fondatorul companiei Jerry Yang a declarat în această lună că Yahoo! nu este neapărat de vânzare.

"Intenţia noastră este, din ce în ce mai mult, să nu vindem. Obiecitvul este de a analiza toate opţiunile. Există foarte multe opţiuni, foarte multe soluţii pentru ca acţionarii să obţină valoare", a afirmat Yang la o conferinţă în domeniul digital de la Hong Kong.

Sursele au precizat că nu a fost luată o decizie, iar Yahoo! ar putea totuşi să fie vândută unui grup de investitori.

Mai multe părţi şi-au exprimat interesul pentru Yahoo!, a anunţat Yang în septembrie.

Potrivit surselor, printre companiile interesate se află şi fondurile de investiţii KKR şi Blackstone Group.

În plus, Alibaba Group, al cărui acţionar principal este Yahoo!, a discutat cu fondurile Silver Lake şi Digital Sky Technologies din Rusia lansarea unei oferte comune de preluare.

În Asia, Yahoo! deţine Alibaba Group din China, precum şi Yahoo Japan, împreună cu Softbank din Japonia.

Un alt grup interesat de Yahoo! include Providence Equity Partners şi fostul director general al News Corp, Peter Chemin, au spus sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici